Lederen for Melhus menighetsråd, Vibeke Paulsen Grønning, har ikke sagt nei til sangtekster artister vil framføre i Melhus kirke, og hun har ingenting å utsette på tekstene D. D. E-vokalist Bjarne Brøndbo framførte i Melhus kirke tidligere i vinter. Konserten ble holdt som en del av innsamlinga av menighetens egenandel til det nye orgelet.

Les også: Sangkoret Samhald klar for dugnadskonsert

– Brøndbo var selv spent på om han kunne framføre «Vinsjan på kaia» og «Jørgen hattemaker», og han konfererte med oss først. Det var en stor opplevelse å se hvor lav terskel ei kirke kan ha. Brøndbo bidro med feil, mangler og lyster som folk flest. Han viste at det er plass til alle, forteller Paulsen Grønning.

Les også: Tømmer Melhus kirke

Åpenhjertig

Under Bjarne Brøndbo-konserten reiste publikum seg i spontan glede over musikken, og det var en svært åpenhjertig artist foran alteret. Brøndbo fortalte om samboerskap og barn født utenfor ekteskap, og om konfirmasjonsforberedelser der medelever ikke hadde bibelkunnskapen innabords. Hvordan den første festen etter konfirmasjonen utviklet seg, fikk publikum også høre. Brøndbo fortalte at han ble hjemkjørt etter vorspielet og altså ikke kom seg på selve festen.

– Det er ikke første gang det er spontan applaus og jubel i Melhus kirke, og det har vært plass til det før også. Det er så lenge siden jeg har opplevd så nærhet til Gud som da Brøndbo dro gang med «Jeg vet en deilig have», sier Paulsen Grønning.

Gave

Konserten var en gave fra Melhusbanken, og nylig overrakte banksjef Ragnar Torland den symbolske sjekken på 100.000 kroner. Banksjefen forteller at det ble solgt 463 billetter, og at det kom inn 138.900 kroner i billettinntekter. Overskuddet av konserten ble 40.000 kroner, og så ga banken 60.000 kroner slik at samlet sum ble 100.000 kroner.

– Vi har ikke planlagt flere aktiviteter. Skal vi arrangere slike ting, skal det være knyttet opp mot veldedige formål. Så får folk positive opplevelser, sier Torland.

Melhus menighetsråd mangler nå 75.000 kroner av egenandelen på 1,3 millioner kroner.

– Vi er så takknemlige for bidraget fra Melhusbanken, og vi har fått lovnad på et rentefritt lån om vi ikke får inn hele egenandelen til avtalt tid. Det har vært en jevn strøm av gaver i hele innsamlingsperioden, og det har kommet inn 50.000 kroner i privatgave. Givergleden og dugnadsånden har vært stor, sier Paulsen Grønning.

Erik Tofte ble med i den første orgelkomiteen i 2008, og han forteller at han har sagt opp i protest to ganger.

Nå nærmer han seg målet, og han ser fram til at nyorgelet nå kommer på plass. I pinsa skal nyorgelet innvies, og da håper orgelkomiteen at biskop Tor Singsaas kommer.

BJARNE BRØNDBO: Under konserten i Melhus kirke tok den populære artisten en snartur nede blant publikum. Foto: Gunn Heidi Nakrem