På ei kommunal tomt på Søberg skal Melhus kommune bygge 18 gjennomgangsboliger til 22 millioner kroner. Gauldal Bygg vant anbudet, og skal bygge leiligheter av ulik størrelse.

Rev småbruk

Tidligere sto det et småbruk på tomta med en toetasjes bygning, uthus og stabbur. Både bolighuset og uthuset er revet mens stabburet er solgt. Bolighuset ble benyttet av vanskeligste på boligmarkedet.

Les også: 18 boliger

Melhus kommune gir på sin nettside ei orientering om hvem som får bo i gjennomgangsboligene, og opplyser at leilighetene i første rekke vil bli leid ut til flyktninger og til nordmenn som er vanskeligstilt på boligmarkedet. Alle som får tilbud om leilighet vil få tilbud om kontrakter på tre år ifølge Melhus kommune.

- Normal boevne

- Det skal legges til rette for personer med normal boevne eller personer som lett øker sin boevne, og som da kan gå videre etter en leieperiode med kommunen, heter det på kommunens nettside.

Kommunen opplyser videre at boligene ikke skal leies ut til den gruppa som bodde i bolighuset som sto på tomta.

- Flere av kommunens innbyggere er kjent med tidlgere bruk av tomta og husene. Melhus kommune skal ikke benytte disse boligene til det formålet som det er kjent for fra tidligere. Melhus kommune har egne boligprosjekter for denne målgruppen, framkommer det at kommunens nettside.

40 prosent av utgiftene med byggeprosjektet skal finansieres med tilskudd fra Husbanken og resten skal dekkes opp av husleieinntekter.