- Vi er kjempefornøyd med valgresultatet, sier Jorid Jagtøyen i Melhus Senterparti.

Kan bli gjenvalgt

Får Senterpartiet med seg Høyre, Melhuslista, Fremskrittspartiet og Venstre og disse partiene/grupperinger godtar at Senterpartiet fortsatt har ordførervervet, kan Jorid Jagtøyen fortsette som ordfører i en ny fireårsperiode.

Senterpartiet følte seg sikre hele valgkvelden på at de ville gå et godt resultat, og Jagtøyen er strålende fornøyd med å ha fått 39,2 prosent på Gåsbakken, 32 prosent av stemmene på Korsvegen og 25 prosent av stemmene i Flå.

- Vårt valgmantra var et sterkt sentrum og levende bygder, og det viser seg at velgerne tror på oss, sier Jagtøyen.

Jagtøyen føler seg imidlertid ikke sikker på at hun blir ordfører igjen, men hun håper at Melhuslista blir med i samarbeidet.

- Det må gå an å snakke sammen. Jeg ser det som en selvfølge at det er mulig å få til et samarbeid melllom Sp, H, Frp, Melhuslista og V. Det er en fordel å ha et større flertall enn knappest mulig, sier Jagtøyen.

Jagtøyen utelukker ikke at det er aktuelt å spørre enda flere partier om de vil være med i flertallsgruppa. MDG har tidligere sagt at de ikke vil samarbeide med partier som har samarbeid med Fremskrittspartiet.

Senterpartiet varsler at de vil starte forhandlinger på tirsdag.

Melhuslista er også svært godt fornøyd med valgresultatet.

- Vi kommer til å kalle sammen representantene i Melhuslista til møte så raskt som muilg for å diskutere strategien, og møtet kan bli tirsdag kveld, sier Sigmund Gråbak.

Høyre skal kalle sammen forhandlingsutvalget sitt på tirsdag for å drøfte hva partiet skal gjøre videre, opplyser Stine Estenstad.

- Det er klart at vi er skuffet, og det er nok Høyre og Fremskrittspartiet som har lidd mest under at det har kommet nye lister i Melhus. Høyre kjører ikke mange populistisk saker som Melhuslista gjør, og Høyre er et mer traust parti- Jeg tar selvkritikk, og vi må jobbe hardere, sier Estenstad.

Trønderbladet har forsøkt å få tak i Gunnar Krogstad (Ap) og Einar Gimse Syrstad som leder Melhus Arbeiderparti, og har ikke fått svar hos dem.

Resultatet: (99,7 prosent opptelt)

Valgresultatet for Melhus er klart, og det viser at Arbeiderpartiet fortsatt er det største partiet i Melhus. Dersom Ap, KrF og SV slår seg sammen med MDG, vil de få ett mandat for lite for å klare å ta ordførervervet. Sp, H, Melhuslista, Frp og V vil tilsammen få 19 av 37 representanter.

Ap38,3
Sp18,8
Høyre13
Melhuslista10,1
KrF5,8
Frp5,1
MDG3,4
SV3
Venstre1,9
De Kristne0,6

Mandatene:

  • Ap: 14

  • Sp: 7

  • H: 5

  • Melhuslista: 4

  • KrF: 2

  • Frp: 2

  • MDG: 1

  • SV: 1

  • V: 1

  • Partiet De Kristne: 0

Valgdeltakelsen ble lite å skryte av for Melhus' del. Bare 59,4 prosent har stemt. Ved valget for fire år siden stemte 66 prosent.

Hvilke listekandidater som kommer inn i Melhus kommunestyre, kan være avgjort natt til tirsdag.

Valgdeltakelsen var dårligere i år enn for fire år siden. Ett av stemmestedene var i Melhushallen.