– Fjoråret var rett og slett dårlig - ikke bare i Gaula - men i hele regionen. Derfor har vi også fått noen færre henvendelser fra fiskere i vinter, sier Torstein Rognes, daglig leder ved Gaula Natursenter.

– Dette er en naturlig effekt, siden graden av attraktivitet reguleres av fangsten, sier Torstein Rognes til Trønderbladet.

For selv om interessen fra laksefiskerne har tatt seg opp de siste ukene, merker Gaula Natursenter at folk er litt mer skeptiske enn etter den gode sesongen i 2012.

I 2013 ble det bare fanget 13,8 tonn laks i den populære elva, mens tallet året før var på 37,4.

Fisk i hele vassdraget

Situasjonen i Gauldalen nå er preget av høye temperaturer. Det meldes svært variabelt vær fremover, men det er ytterst lite snø i fjellet og mye av snøsmeltingen er allerede unnagjort. Veksten har ifølge Gaula Natursenter også kommet langt på grunn av det varme været som har vært den siste tiden.

– Slik situasjonen er nå, tyder alt på at det vil være fisk på hele vassdraget allerede ved sesongstart, sier Rognes, som er nøktern optimist en måned før det braker løs.

Ingen supersesong

Gaula-eksperten mener vi nok ikke vil oppleve enorme mengder i år heller, men er ganske sikker på at det blir bedre enn i fjor.

– Likevel, vi må være ærlige på at det nok ikke blir noen supersesong. Jeg tipper heller at den blir sånn midt på treet, sier han.

Han lover samtidig flere svar i mai, når innsigsovervåkninga fra Agdenes starter.

– For oss handler det om å tilpasse forholdene for å sørge for at vi får bra reproduksjon, sier Rognes.

– Ikke fryktelig lovende

Også lakseforsker Peder Fiske ved Norsk institutt for naturforskning (NINA) er forsiktig med spådommene før årets sesong starter 1. juni.

– Det er litt tidlig å si noe konkret før vi får resultatene fra forsøksnota i mai, men det ser jo ikke fryktelig lovende ut, innrømmer han.

NØKTERN OPTIMIST: Torstein Rognes er daglig leder ved Gaula natursenter, og merker på interessen at fjoråret var under pari for laksefisket i elva.