1.mai-toget i Melhus gikk tradisjonen tro fra Kroaparken, gjennom Melhus sentrum og fram til bautaen for arbeiderhøvdingen Martin Tranmæl.

I toget var både Melhus Arbeiderparti og Sosialistisk venstreparti til stede. Dagens hovedparole dreide seg om arbeidsmiljøloven.

Annar Gravråk fra Melhus AUF og John Anders Troset holdt appeller ved bautaen for arbeiderhøvdingen Martin Tranmæl, mens Anne Sørtømme fra SV holdt appell inne i rådhuskantina.

Dagens hovedtaler var fylkesordfører Tore O. Sandvik som tok et oppgjør med regjeringa både når det gjaldt arbeidsmiljøloven, søndagsåpent, kommunereformen og flyktningepolitikken.

- Vi må være med på å ta ansvar, sa Sandvik om flyktningesituasjonen.

Samtidig sa han at Norge ikke kan ta imot all verdens flyktninger, og at et ubegrenset antall mennesker ikke kan få opphold i Norge.

- Da må dessverre mange av de som kommer hit, voksne og barn, reise hjem igjen for vi trenger rom for andre som trenger oss mer. Akkurat nå gjelder dette akutt for alle mennesker på flukt over Middelhavet og spesielt fra Syria. Få er uenige om dette. Det er egentlig bred enighet om hovedtrekkene i norsk innvandringspolitikk. Streng, men rettferdig. Vi har ike lange nok armer til å favne alle, tross vår rikdom, men vi må ha plass nok i hjertet til dem og ta imot vår kvote av de som trenger det mest, sa Sandvik.

Inne i rådhuskantina satt blant annet Julie O. Malvik, Tore Sandvik, Berit Wold Fjelle, Gunnar Krogstad og Bente Estenstad.
Berit Wold Fjelle overrakte blomster som takk til fylkesordfører Tore O. Sandvik
John Anders Troset holdt appell på vegne av LO Gauldal
Annar Gravråk kom rett fra russefeiring til 1.mai-feiring, og han holdt en appell som han fikk mye ros for.
Jens Otto Havdal la ned blomster ved bautaen for de falne under andre verdenskrig.
Melhus SV var godt representert under 1.mai-feiringa.
Melhus janitsjarkorps har trofast møtt opp til 1.mai-feiringa.