Kantor Bjørn Vevang nekter å godta oppsigelsen, og har tatt ut stevning mot Melhus kirkelige fellesråd.

– Hans påstand er at oppsigelsen skal kjennes ugyldig, og han står i stilling inntil retten bestemmer noe annet, sier advokat Jan Arild Vikan i LO.

Tidspunktet for arbeidsrettssaken er ikke bestemt ennå. Foreløpig har ikke LO-advokaten fått tilsvar fra motparten som er fellesrådet.

Melhus kirkelige fellesråd har sagt opp kantoren med virkning fra 1. mars. Trønderbladet har ikke sett innholdet i oppsigelsen. Advokat Vikan forklarer at arbeidsgiveren til kantor Vevang har ment at Vevang har opptrådt illojalt, mens Vevang på sin side mener at han har gjort det arbeidsgiveren har gitt ham beskjed om. Samtidig har han ikke alltid vært enig i det arbeidsgiveren har sagt, og at han har benyttet sin rett til ytringsfrihet, forklarer advokaten.

– Vevang var redd for at prosessen ikke hadde fulgt de formelle kravene, sier Vikan.

Ett annet moment Vevang har tatt opp, er at han ønsket at en annen anbyder enn den fellesrådet og orgelkomiteen kom fram til, skulle velges.

– Nå er Vevang ute av jobben på grunn av sykdom, opplyser Vikan.

Leder i fellesrådet, Asbjørn Buklev, sier at fellesrådet tar stevninga til etterretning, og at fellesrådet forholder seg til den.

– Tilsvaret vil bli innsendt en av de første dagene, forklarer Buklev.