En skogbrann i Lundadalen på Lundamo lørdag kveld ble avverget før den tok overhånd i det ulendte og tørre skogsområdet.

Lokale mannskaper

Raskt  skjedde det en større brannutrykning til området, men det lokale mannskapet fra Lundamo hadde da fått slukket brannen.

Det var ikke så enkelt å komme til i det ulendte terrenget som ligger overfor det som i dagligtale blir kalt Liumbakkene som tar av like forbi settefiskanlegget.

Det måtte legges ut bortimot 600 meter slanger som vannet ble pumpet oppover fra brannbilene som ikke kunne komme helt opp til i det uveisomme området.

- Nå slapp vi heldigvis en større skogbrann som det var fare for i starten, forteller Svein Ola Kregnes, overbefalsvakt i Gauldal brann og redning. Han understreker videre at det selvfølgelig måtte en etterslukking til i det forholdsvis lille området og at brannvakter skal bli der til ut på søndag iallefall.

Brannårsak

Han kan ikke med sikkerhet fastslå brannårsaken, men ser ikke bort fra at den startet fra den kompessoren som hadde brent ned ved den masten som bygges for det nye nødnettet.

VANSKELIG TERRENG: I det vanskelige terrenget var det ikke mulig å komme helt opp til brannstedet og det måtte derfor legges ut nesten 600 meter med slanger som vannet ble pumpet opp til brannstedet for etterslukkingen.
FRA ETTERSLUKKINGEN: Røyk fra etterslukkingen kunn godt sees mot toppen der brannen startet.