En melhusmann i 30-årene er dømt til betinget fengsel etter at han påførte en bolig i Trondheim store vannskader. Vannskadene kan beløpe seg til 1,5-2 millioner kroner.

Stengte igjen sluket

Mannen skal ifølge Sør-Trøndelag tingrett, ha brutt seg inn i en bolig i Trondheim i november 2011. Der åpnet han blendpluggene til to vannrør slik at vannet flommet fritt. Deretter skal han ha stengt igjen sluk i et bad med kluter slik at vannet ikke rant unna. Vannet forårsaket store skader på boligen som var under oppføring.

I politiavhør forklarte trebarnsfaren først at han hadde forårsaket vannlekkasjen, og at han hadde gjort det fordi han mente bygget lå for nært hans egen bolig der han bodde på den tida. Dessuten mislikte han at det var innredet flere boenheter i bygget enn han satte pris på.

Siden endret han forklaring, og i Sør-Trøndelag tingrett der saken nylig gikk, hevdet han at han hadde brutt seg inn i huset sammen med en kamerat. Kameraten hadde skylda for vannlekkasjen, mente mannen. Det festet ikke retten lit til.

Utgifter

Retten mener at det dreier seg om grovt skadeverk. Forsikringsselskapet til den som eide boligen der vannet flommet utover, la fram faktura som viste at skadene beløp seg til 2,3 millioner kroner. Retten mente at noe av kostnadene kunne skyldes vannskader fra lekkasje på et fjernvarmerør.

I tillegg ble mannen dømt for å ha kjørt på en bil som stod i veikanten, da han var på vei til politiavhør.

Retten valgte å gi mannen strafferabatt fordi det var gått 2,5 år siden skadeverket, og retten la også vekt på at mannen har holdt seg unna vinningskriminalitet i det siste smat kommet seg i fast jobb. Dommen lyder på betinget fengsel i 1 år og 3 måneder og 3000 kroner i saksomkostninger.