Under Røde Kors-landsmøtet i Haugesund i helga, fikk Ole Gladsø fra Lundamo Norges Røde Kors Hederstegn. Det var president Sven Mollekleiv som delte ut prisen.

Hjelpekorpsene

Ole Gladsø har siden 1976 vært engasjert for Røde Kors - i Melhus, i Sør-Trøndelag og på nasjonalt plan. Det er særlig hjelpekorpset som han har vært engasjert for, men også blant annet flyktningearbeid er noe Gladsø har brukt mye innsats på.

I ei pressemelding fra Røde Kors fortelles det om begrunnelsen for den gjeve utmerkelsen.

- Han har gjennom sitt lange liv som medlem og tillitsvalgt i Røde Kors hjelpekorps lokalt og nasjonalt vært en sentral bidragsyter og premissgiver for hjelpekorpsene i Norge. Han har hatt stor fokus på opplæring og fagkompetanse i hjelpekorpsene, og beredksap både i hjelpekorpset og organisasjonen for øvrig, heter det i begrunnelsen.

Andre momenter i begrunnelsen er Gladsøs lune personlighet, omgjengelighet, nøyaktighet, etterrettlighet og kvalitet, grunnsolide kunnskaper om beredskap og hjelpekorpsarbeid, hans evne til samarbeid og hans evne til å få resultater.

Egenskapene har ført til at Gladsø er høyt ansett og respektert både internt i Røde Kors og blant eksterne etater.

Hjelpekorpsene spiller en stor rolle ved redningsaksjoner, og Røde Kors yter bistand ved beredskapsarbeid.

Ekteparet Gladsø

Familien Gladsø har lagt ned en betydelig innsats for Røde Kors, og Ole Gladsøs kone Marit har tidligere fått Norges Røde Kors Hederstegn for sin innsats.  Etter det daglig leder i Sør-Trøndelag Røde Kors, Marita Hoel Fossen, kjenner til, er ekteparet Gladsø det eneste tilfellet der begge har fått dette hederstegnet.

Marit Gladsø er nå leder for Melhus Røde Kors, og sitter som medlem av den nasjonale valgkomiteen. Røde Kors har fått ny leder, og tidligere i år ble det klart at Robert Mood hadde takket ja til å bli leder.

I juli sto de sentralt da Røde Kors, Melhus voksenopplæring og Trondhjems turistforening arrangerte tur for flyktninger til Galdhøpiggen. De entret lett Norges høyeste topp!

I 2012 var Ole Gladsø som er leder for Røde Kors Hjelpekorps, på plass for å observere gjennomføring av skredkurs på Finse. Foto: Røde Kors