I forbindelse med Refleksdagen som var 19. oktober, hadde Rosmælen skolen gå-til-skolen-aksjon. Her kommer en rapport fra skolen om det som skjedde:

Elever ble oppfordret til å gå til skolen, og ble møtt av blide ansatte på skoleveien som delte ut frukt og grønnsaker. Da de kom til skolegården, fikk alle elevene utdelt hver sin refleks, som skal bidra til at de blir synlige nå i høstmørket. De fleste elevene hadde allerede på seg reflekser av ulikt slag, men var veldig fornøyd med å få en ekstra for å henge på en annen jakke.

Må byttes ut

Som en forlengelse av refleks-fokuset, ble det samtaler rundt dette temaet på trinnene etterpå. Elevene er bevisste på bruk av refleks, og hadde mange tanker om hvordan man skal være synlig i trafikken når det er mørkt. Et viktig tips som kom frem var at refleksene må byttes ut etter hvert, da de kan bli slitt, både etter vask og mye bruk.

Trivelig og trygt

Gå-til-skolen-dagen er et konkret tiltak som skal motivere skoleelever til å gå til skolen. Elevene får økt fysisk aktivitet, og får i tillegg startet dagen med en hyggelig prat med andre elever på vei til skolen. I tillegg vil elevene få økt trygghet i forhold til å ferdes i trafikken, og å forholde seg til elever på ulike trinn. Her er det stor mestringsfølelse på flere områder som bidrar til en god folkehelse.

Slo sammen

Ved å slå sammen refleks- og gå-til-skolen-dag ble det fokus på flere viktige tema. Evalueringen sier at dette bidrar til godt humør og positivitet før skoledagen starter, og det vil bli gjentatt utover høsten/vinteren.