Tidligere lersbygg Kirsti Høiseth vurderer å kjøpe det gamle Brødrene Flaarønning-bygget på Ler for å gjøre det om til leilighetskompleks.

Den eldste delen av bygget er fra 1800-tallet, og Kirsti Høiseth sier at det kunne vært spennende å kunne bruke bygget til noe. I dag brukes det til lager og delvis av Kvål Elektro.

Ikke kjøpt ennå

- Jeg er i dialog med selger, og har ikke kjøpt bygget. En arkitekt og en entreprenør har kikket på det, og jeg har lyst til å gjøre noe med bygget selv om det kanskje ikke er rette tida for leiligheter, sier Høiseth.

Høiseth forteller at prosjektet er på idestadiet ennå.

- Bygget er helt nydelig. Det ville være helt rett med leiligheter i sentrum, og det ville bli fine leiligheter for eldre og nyetablerte. Jeg har tenkt å lage leilighetene med livsløpstandard, og hver leilighet vil få veranda, sier Høiseth.

21 leiligheter

Hun opplyser at det er planlagt 21 leiligheter med en snittstørrelse på 70-75 kvadratmeter. Noen av leilighetene vil bli på 50-55 kvadratmeter, mens noen er planlagt store slik at de kan deles i to.

- Jeg har også tenkt å ha enheter på bakkenivå som kan brukes til næring som for eksempel butikk, kafe og bakeri. Det hadde vært innmari artig å få til et slikt prosjekt, sier Høiseth.