Ordfører Erling Lenvik foretok overrekkelsen av kulturprisen. Han gav honnør til Hans Erik og innsatsen som redaktør av Bygdabladet siden starten i 1997.

– Det er viktig å formidle historie til nye generasjoner. Hans Erik gjør et meget verdifullt arbeid gjennom Bygdabladet, og har med seg gode samarbeidspartnere. Bladet har en sikringsfunksjon, og vekker interessen for historie. Hans Erik har også gjort et stort arbeid for Støren museum og historielag, særlig gjennom de historiske vandringene, sa Erling Lenvik.

Museumslaget hadde ordnet servering til en fullsatt kultursal på Støren. Nesten 300 personer hadde funnet vegen til prisutdelinga.

Det var prismottakeren som startet med et innholdsrikt foredrag med gamle bilder fra Støren sentrum. Han forklarte hvordan Støren har utviklet seg de siste 150 åra. Det eldste fotografiet var fra 1864, da jernbanen mellom Støren og Trondheim åpnet.

Programmet fortsatte med foredrag av Hans Eriks arbeidskolleger ved Gauldal videregående skole, Arne Jakobsen og Leif Galten.

Rognes songlag startet underholdninga etter pausen. Radarparet Steinar Bones og Inger Marie Fjeset dukket opp på scenen, først som nyhetsreportere, og deretter som Elvis og den ”nye” Priscilla. Elvis hyllet Hans Erik, på godt gauldalsk-engelsk, og trodde først han var kommet til utdeling av fredsprisen. Elvis kvitterte med to sanger, før Inger Marie Fjeset datt i golvet av besvimelse.

Språkforsker Tor Erik Jenstad var Hans Eriks studiekamerat, og han avsluttet kvelden med et språklig foredrag, og et saftig utvalg av skjellsord fra Gauldalen.

Hans Erik Gynnild takket publikum, og sa han satte stor pris på kulturprisen.