– Jeg ønsker å bidra til å bedre livskvaliteten og gjøre hverdagen enklere for kreftpasienter og deres pårørende. Når en blir syk, har en ofte ikke overskudd til å lete etter hjelp, sier kreftkoordinator Laila Småvik (43).

25. september tiltrådte hun stillinga som er i 50 prosent. Småvik jobber også som sykepleier ved gynkreft ved St. Olavs hospital, og bor i Trondheim. Hun er utdannet sykepleier med videreutdanning innen kreftsykepleie.

– Jeg tilbyr hjemmebesøk, rådgiving, veiledning og informasjon. Jeg kan også være en samtalepartner for støtte og trøst i en vanskelig livssituasjon sier Småvik.

Flere får kreft

Tall fra Kreftregisteret viser at 96 nye personer i Melhus en kreftdiagnose i fjor, mens 784 personer lever med kreft.

– Antallet øker i hovedsak fordi det blir flere eldre, bedre behandlingstilbud og bedre diagnostisering. Dette er en tendens som ellers i landet, sier Småvik.

Småvik sier at det å ha kreft kan gi en tøff periode i livet.

– De som overlever kreft kan ha utfordringer av ulik alvorlighetsgrad som følge av sykdommen og behandlingen. Når man er ferdig behandlet opplever mange å bli overlatt til seg selv og man kan få en følelse av å være i ingenmannsland. Jeg ønsker også å hjelpe disse, forteller Småvik.

Kontaktpunkter

Både dem som nylig har fått en kreftdiagnose eller som lever med kreft, kan ta kontakt med kreftkoordinatoren.

Kreftkoordinatoren kan kontaktes på ulike måter. Enten ved at en ringer direkte eller at fastlegen, sykehuset eller pårørende tar kontakt.