10,3 prosents oppslutning for Senterpartiet under stortingsvalget er det beste partiet har oppnådd siden EU-kampen, forteller Jorid Jagtøyen i Melhus Senterparti.

Om ordførerpartiet

Partiets framgang får Jorid Jagtøyen som satt som ordfører i Melhus fram til kommunevalget for to år siden, til å erklære at Senterpartiet vil ta tilbake ordførervervet. Senterpartiet og Arbeiderpartiet endte opp i en bitter strid under forrige valgkamp, og Arbeiderpartiet valgte å samarbeide med Høyre og Kristelig Folkeparti. Både Senterpartiet og Arbeiderpartiet sto hardt på at de ville ha ordførervervet.

- Vi skal ha tilbake ordføreren, sier Jagtøyen.

Jagtøyen forteller at partiet gikk litt i dvale etter kommunevalget for to år siden, men at partiet kom i sving igjen under årets valgkamp. Den grønne sofaen som partiet brukte som symbol for to år siden, ble hentet fram igjen.

Mandag kveld var Jagtøyen på Senterpartiets valgvake i skybaren på Lerkendal.

- Vi fikk besøk av ungdommer fra Arbeiderpartiet som sa at det var så dårlig stemning på Arbeiderpartiets valgvake, forteller Jagtøyen.

Står sterkt i Melhus

I Melhus gikk det enda bedre, og der fikk Senterpartiet 16,9 prosent av stemmene.

- På Hølonda fikk vi større oppslutning enn Arbeiderpartiet, og det har vel ikke skjedd før, sier Jagtøyen.

Der fikk Senterpartiet 30,4 prosents oppslutning.

- Vi går fram i alle kommuner, og selv i Trondheim. På Stortinget får vi inn 18, sier Jagtøyen oppglødd.

Framgangen i Melhus var ingen andre partier i nærheten av, påpeker Jagtøyen. Jagtøyen tror at mange har stemt på Senterpartiet for første gang, og at flere andre faktorer kan forklare partiets framgang.

- Vi har en partileder som folk liker, og Heidi Greni har gjort en god innsats. Senterpartiet er opptatt av å ta hele landet i bruk, og at sentralisering skal bremses, forklarer Jagtøyen.

- Vi er veldig fornøyd med oss selv, og så blir det blandede følelser når Arbeiderpartiet gikk tilbake så mye. Så klarte Venstre å komme inn på Stortinget, sier Jagtøyen.

Partileder Trygve Slagsvold Vedum hjalp Jorid Jagtøyen med å bære den grønne sofaen under et valgkampinnslag for to år siden.