I stedet for å la det nedlagte butikklokalet stå tomt, og fortelle en trist historie om en butikkdrift som ikke lenger gikk i en liten bygd, gikk fire næringsaktører sammen og blåste liv i bygget.

Les: Kotsøy-butikken til salgs

Fire eiere

Det har nå blitt til Kotsøy Næringsbygg AS, som har fire eiere: Lillerønning Snekkerifabrikk, Hogna Brygg As, Morten Huus og Ingebrigt Huus.

Morten Huus driver Huus Bil, mens Ingebrigt Huus jobber hos Sokna Elektro som har lager i bygget. Hogna Brygg driver som kjent bryggeri i bygget.

På torsdag var det frokostmøte i regi av næringsforeninga i Midtre Gauldal (NiT), og mange aktører fra det lokale næringslivet møtte opp i lokalene.

Les også: Pangstart for Hogna Brygg

Fortsatt drivstoff

– Vi var flere som var på utkikk etter lokaler, og gikk dermed sammen, fortalte Ingebrigt Huus, som er en av byggets eiere.

De har også videreført drivstoffpumpene som alltid har stått der, og er nå en selvstendig stasjon. Det var viktig å beholde, og er mye brukt, fortalte Ingebrigt Huus.

Coop-butikken som drev i bygget, ble lagt ned i august i fjor, etter flere år med driftsunderskudd. I desember ble bygget lagt ut for salg, eier var Coop Kotsøy Eiendom.

Les: Nytt næringsfellesskap i Soknedal

Suksess for Sokna Elektro

Ingebrigt Huus fortalte om Sokna Elektro, som i hovedsak holder til i Soknedal. Der etablerte de seg i oktober 2014, og hadde 2015 som første driftsår. Det var fire kompiser som startet opp: Erlend Vingelen, Morten Hummelvoll-Asklund, Sivert Magne Hustøft og John Olaf Solum.

Allerede første året omsatte de for ti millioner kroner. I år ligger de an til å nå 20 millioner kroner i omsetning, og har økt til 11 mann.

Det er Sokna Elektro Holding AS, som eier selve elektroselskapet. I tillegg eier holdingselskapet 50 prosent av aksjene i Fjørfespesialisten AS, som ble etablert i Soknedal nå i høst. Det er i realiteten Farmprodukter som nå har gått sammen med Sokna Elektro for å danne et selskap som i hovedsak skal levere utstyr og bygg til fjørfebransjen.

Roar Aarhaug er styreleder i dette selskapet.

Startet bilutsalg

Morten Huus i Huus Bil ønsket også velkommen til frokostmøtet, og fortalte kort om sitt selskap. Det var i år at de satset stort på bilsalg, da de etablerte seg med eget utsalg i dette bygget. De har drevet litt med bilsalg i mindre skala tidligere, men tok sats da bygget sto ledig. Det har blitt godt mottatt, og Huus fortalte at bilsalget går godt.

- Vi opplever at det er lurt å stå på flere bein her i distriktet. Det er viktig å kunne tilby det meste til kundene, sa han.

Selve verkstedet, som ligger ved Lillerønning snekkerifabrikk, har vært drevet siden 1978, da Huus' far startet det opp. Morten Huus tok over drifta i 1994. Nå har de 11 ansatte, og omsetter for 17 millioner kroner.

Morten Huus driver Huus Bil AS på Kotsøy, og de startet i år opp med et eget bilutsalg, i tillegg til verkstedet som de har drevet siden 1978. Foto: Marthe Eid