- Knip nedentil mens vi står! Prøv å stramme inn, 25 prosent, greier dere det...

En times foredrag er over og nå skal alle teste ut det man har snakket om. Hva som kan gjøres før, under og etter svangerskap.

- Etter seks til åtte uker anbefaler jeg å komme på slike treninger, sier Anniken Løkkeberg, sertifisert mammatrener. - Men begynn gjerne før og under graviditeten, og etterpå kan du starte fra sykesenga.

Les også: Treningsfanatisme på Kvål

Les også: Trente med toppbokser

Hun instruerer en stor flokk nybakte mødre inne i en sal på Hit the Gym Melhus. Babyene med medbrakt smokk og noen leker ligger på golvet foran mødrene sine. Ingen skriker, bare ett og annet frydefullt utrop.

Én i magen

Løkkeberg har sørget for å bli sertifisert, og vet hva det handler om, som mor til en på to og én i magen.

Det vet også Ingeborg Sørensen (29). Eva (3 uker) er det andre barnet. Sørensen er utdannet personlig trener, og arbeider på senteret Sport og Trim på Vikhammer. - Jeg har hatt veldig god effekt av trening, ser hun.

Vilde Dragsten (25) fra Gimse  har med Sanna (straks 5 måneder), barn nummer to. Vilde Dragsten var ikke så flink med treninga første gang, og sier at hun lærte litt på det. Ved siden av henne i salen er Stine Vinsnesbakk (27)  fra Melhus og datteren Marte Holden (4 måneder), første barn.

Fryd

Marte Grøtte Berg (25) fra Kvål har med Håkon (4 måneder), en kjekk kar med flott frisyre og et våkent blikk over smokken.

Det er nummer to og mor har fått mye trening på forhånd, på håndballbanen.

- Knip, aktivér, løft opp foten. Det er litt uti treningstimen og mødrene går ned på alle fire mens småttisene veiver frydefullt over å ha mammas  fjes så nær.

- Ikke slipp det knipet, sier Anniken Løkkberg mens alle har inntatt den klassiske øvelsen, på alle fire, så løftes en arm fram og ett bein bakover.