Ler putballhus var bortimot fullsatt under premieren for årets julekonsert i regi av Flåartistene. Lokalet er lite, og det er plass til 120–130 publikummere pr. konsert, forteller arrangør Sigmund Gråbak. Flåartistene kunne i år feire 10-årsjubileum.

Forventninger

Publikum kom med klare forventninger om å høre Flåartistenes tolkninger av julesanger, og ikke minst «Jul i Flå» som Hans Bollandsås har skrevet. Forventningene ble innfridd, og publikum fikk en flott konsertopplevelse.

Høydepunktet var mange var nok å få høre Per Bortens versjon av tsjekkiske «Kdepak ty ptácku hnizdo más» fra filmen «Tre nøtter til Askepott». Da gikk et henført sukk gjennom forsamlinga.

Sterkt var også å høre «Jul i Det Stille» skrevet av Arild Vårvik og framført av datteren Ingrid Eggen Vårvik. Musikerne sørget også for at «Julekveldsvisa» fikk en helt annen sound enn Alf Prøysens framføring. Avslutningsnummeret «Deilig er jorden» var også mektig, og publikummerne sto i den lille konsertsalen da musikerne framførte den velkjente julesangen.

Eksperimentell

Konserten var på flere måter mer eksperimentell enn før, og kanskje enda mer rockete enn tidligere. Ola Buan Øien var tilbake på scenen igjen, og han hadde blant annet en lengre låt spilt på lap steel – gitar som er beregnet å ha i fanget.

– Hva skal vi spille nå, spurte Petter Øien resten av musikerne underveis i konserten.

Etter å ha kikket seg rundt, ble han tipset om at han sto oppå arket med sanger som skulle spilles.

– Vi er litt nervøse, utbrøt Petter Øien.

Musikerne hadde ikke hatt så mye tid til å øve inn selve konserten, men kom seg greit gjennom den ettersom de alle er musikere på høyt nivå. De tok også ei låt utenom programmet. Tonen dem imellom var spøkefull.

Les mer om hvilke forventninger musikerne har

Trangt på scenen

Med 8–11 musikere på den lille scenen i Ler putballhus, er det ikke rart at det blir både tett og hektisk. Dette håndterte musikerne på strak arm under julekonserten, og det eneste vi savnet var en konferansier som kunne holde publikum i ånde mens musikere skulle opp og ned på scenen eller fram fra det lille avlukket som var laget bak høyttalerne.

I alt fire konserter er blitt framført i løpet av onsdag og torsdag. Billettsalget har gått bra, og Sigmund Gråbak sa i forkant av premieren at nesten alle billettene var blitt solgt.

Under årets julekonserter deltok Per Borten, Petter Øien, Ola Buan Øien, Roar Øien, Hans Bollandsås, Geir Rune Engan, Trine Engan, Morten Eggen, Anders Stensås, Arnstein Solem og Ingrid Eggen Vårvik.