Opprettelse av regionråd for kommunene Melhus, Midtre Gauldal, Røros, Holtålen, Rennebu og Oppdal støttes av Melhus kommunestyre.

Motvekt

Regionrådet er under dannelse, og er blitt lansert fordi kommuner sør for Trondheim frykter at de kommer i skyggen når de to trøndelagsfylkene blir til Trøndelag med administrasjonssenter i Steinkjer.

Flere av de kommunene som er aktuelle for regionrådet, er med i andre konstellasjoner som Trondheimsregionen og fjellregionen.

Melhus kommunestyre har valgt ordfører Gunnar Krogstad og opposisjonsleder Jorid Jagtøyen som medlemmer av regionråd i Trøndelag sør.

- Hvis jeg må velge mellom dette regionrådet eller Trondheimsregionen, tror jeg vi vil velge Trondheimsregionen, sa ordfører Krogstad i kommunestyremøtet.

Konstellasjonen Trondheimsregionen er et samarbeidsorgan der ordførere og rådmenn fra blant annet Melhus, Midtre Gauldal, Skaun og Trondheim møtes regelmessig.

Les også: Vil være motvekt til norddelen av Trøndelag

Byråkratisk

I kommunestyremøtet sa ordfører Krogstad at initiativet til regionrådet kom fra Holtålen, og han sa også at kommunetoppene på spøk har sagt at regionrådet skal kalles Sør-Trøndelag. Ordføreren sa at regionrådet ikke skal bli en stor byråkratisk institusjon. Skaun har ikke deltatt i samtalene om regionrådet.