Før helga skrev Trønderbladet om at Miljøvernforbundet har reagert på at en entreprenør har gravd av Ratebekken i Melhus slik at sjøørreten ikke kommer seg oppover når den skal gyte. Ratebekken renner ut i Gaula, og er gytebekk.

Arne Hansen mener det ikke er mulig for sjøørreten å vandre oppover bekken når deler av bekken er lagt i rør og ørreten må hoppe opp en meter for å komme inn i røret.

Statens vegvesen har innhentet ekspertise for å finne en løsning for sjørreten, og sekretær Torstein Rognes i Gaula fiskeforvaltning forteller at han var ved Ratebekken på søndag sammen med tre personer i tilsynet i Gaula fiskeforvaltning. Da ble det satt inn ei ruse i bekken der fisken kan stå en periode.

– Fisken blir innestengt i rusa, og så flytter vi den manuelt lenger opp i bekken. Det er fare for at fisken går tilbake til Gaula når den ser at elva er stengt og gyter andre steder. Men det kan være den prøver på nytt om det kommer et regnskyll. Da vi var der på søndag, så vi ingen fisk, sier Rognes.

Sjøørret er blitt fredet på grunn av lav bestand, og Rognes er bekymret for det store tapet av gytebekker for sjøørret.

Som en varig løsning vil det bli bygd en kulvert med terskler, opplyser Rognes.