På mobiltelefonen kan du legge inn en app som gir deg adgang til å kjøpe rester av dagens vareutvalg i bakeridisken. For 35 kroner kan du bestille en pose med bakervarer, som hentes fem minutter før stengetid. Appen «Too good to go» har blitt stadig mer populær hos restauranter, hoteller og bakeri. Tilbudet på Melhustorget er det eneste i Melhus kommune.

Alle aldersgrupper

– Ved utsalget vårt på Valentinlyst er det mange studenter som benytter seg av tilbudet, men på Melhus er det Ola og Kari, med et stort spenn i alder, sier Lars Utseth, daglig leder hos Melhus Bakeri.

Han forteller at de startet med ordninga for snart ett år siden, og at hensikten var å hindre kasting av mat.

– Det er et fint tiltak for miljøet, og det vi selger er fullgod mat. Så det oppleves positivt at folk benytter seg av tilbudet, sier Utseth.

Har blitt populært

– Hvordan har det slått an?

– Det har vært økende interesse, men det varierer en del. Det er blant annet avhengig av hvor mye vi har igjen, sier Utseth.

Hilde Kristin Heistad selger bakervarer ved utsalget på Melhustorget, og hun beskriver tiltaket som populært. Seks poser er en vanlig bestilling før hun stenger. Verdien på posen skal ligge rundt 100 kroner, og de som kjøper vet ikke hva de får. Det kan være det meste av vareutvalget fra storbrød til wienerbrød og påsmurte matpakker.

Ikke alt blir solgt

Tidligere gikk de usolgte varene til dyrefôr. Fortsatt havner noe til bonden som har avtale om henting fra Melhus Bakeri.

Tjenesten «Too good to go» startet i Danmark, og har fått stadig større utbredelse i Norge. I Trondheim har flere restauranter og hoteller blitt med, men Melhus Bakeri er fortsatt alene med bakervarer. Restauranter selger ikke bare ved stengetid, men også når dagens lunsjmeny avsluttes, for eksempel.