- Vi tør ikke ungene gå alene her, sier Tonje Wold.

Onsdag morgen var fortauet forbi byggeplassen ved Melhusvegen atter en gang sperret av en lastebil.

Vi har skolebarn som går forbi denne vegen hver dag, og de ble nesten påkjørt i morges da de skulle gå til skolen, sier Tonje Wold oppgitt.

Hun tok bilde av naboen med barnevogn onsdag morgen. - Hun turte ikke gå forbi, og vi kjørte bak henne for å passe på, forteller Wold.

Hun og mannen Torkil har gjentatte ganger varslet om de åpentbart farlige forholdene for myke trafikanter. De har tre barn, en åttendklassing og to i barneskolen, sju og ni år, og de har Melhusvegen som skolevei.

Ettersom foreldrene har valgt Gimse skole og ikke Høyeggen skole, får ikke barna sikringsskyss. - Da må vi kjøre selv, sier Tonje Wold.

- Nå har det gått så lang tid at vi har tatt kontakt med politi, vegvesenet og de som kommer ned betongen, sier Tonje Wold.

Hun føler at de møtte forståelse både på lensmannskontoret og hos betongfirmaet. Statens vegvesen vil også følge opp saken, fikk de inntrykk av.

Wold sier det er vanskelig å få snakket med de som arbeider på byggeplassen ettersom de er utlendinger.

- Ikke noe problem

Kjell Fenstad fra Stadsbygd i firmaet RTV sier til Trønderbladet at han er kjent med at fortauet har vært sperret i korte perioder, men at det har dreid seg om 20 minutter, og da har det vært vakthold på begge sider ved fortauet.

- Hvis en vil lage problem, kan en lage problem. Dette orker jeg ikke å bruke tid på å snakke om, sier Fenstad.

- Politiet er varslet etter det som skjedde i morges.

- Politiet må bare komme, sier Fenstad. Men ber Trønderbladet ringe tilbake om en halv time, og da er han ikke irritert lenger:

Han har sjekket opp episoden fra onsdag morgen og mener at det bare var ei kort stund fortauet var sperret også denne gangen. Det var en mørtelbil som kom, og ble holdt vakt imens. - Det er umulig å få levert varer uten å krysse fortauet, sier Fenstad.