- Vi blir jo redd når noen kommer sideveis på veien, og det er såvidt det ikke er blitt ulykker. Nå må det bli slutt på dette, sier en leser som bor ved Bennavegen.

Varsler politiet

Beboerne ved Bennavegen mellom Kvål og Hølonda har flere ganger varslet politiet om uvettig kjørng på veien. Flere ganger er bilister observert mens de har kommet skrensende på veien, og det har vært nestenulykker.

Les også: Burning slo ikke an

Har vært ute

Melhus lensmannskontor tar meldingene på alvor. Politiførstebetjent Rune Røddesnes forteller at politiet var ute på onsdag både på dagtid og kveldstid for å se etter bilistene som driver det politiet kaller skrenselek.

- Dette er en prioritert oppgave. Nå er det litt mer bart og dermed litt mindre skrensing,men vi slapper ikke av for det, sier Røddesnes.

Les også: En har fått advarsel

Oppfordring

Røddesnes forteller at politiet sliter med å ta aktuelle bilister på fersk gjerning.

- Når vi kommer, kjører de pent. Vi oppfordrer alle som ferdes på veien om å oppføre seg ordentlig, og folk må begynne å tenke på om de vil utsette seg selv og andre for fare. Vi håper det ikke skjer ulykker, sier Røddesnes.

Prøvetid

Politiførstebetjenten minner om at ungdom har to års prøvetid på førerkortet, og at terskelen dermed er lavere for å frata dem førerkortet.

- Når ungdom har fått lappen vil de gjerne teste ut. Derfor har de prøvetid. Ulykkesrisikoen er høyere for unge sjåfører, sier Røddesnes.