Gauldalsrock arrangerer fredag kveld fest i Melhus sentrum, og på scenen står melhusbandet Too Far Gone.

Flere vakter

I fjor kom det klager på festen, og arrangøren har i år doblet antall vakter. Bak Gauldalsrock står Kristian Lorvik som er kjøpmann for Rema 1000 Melhus torg og Per Evjen, manager for Too Far Gone.

Fredag kveld står 60 vakter klar til å ta seg av festen der det er kapasitet til 2000 personer. Vaktselskapet PCM er leid inn, og blant de 60 vaktene er det fire innleide politifolk samt frivillige fra idrettslag.

- Vi har hatt flere møter med politiet, og vaktplanen er lagt fram for dem og er blitt godkjent. Vaktholdet er blitt enda mer styrket enn det vi har vist fram for politiet, forteller Evjen.

Idrettslag

Arrangøren betaler Trønder-Lyn, Melhus Ski, Gauldal sykkelklubb og Byåsen skiavdeling mot at de stiller med folk som kan ta seg av ulike oppgaver under festen. Valget av Byåsen ski skyldes ifølge Evjen en kombinasjon av binding mellom Rema og Byåsen samt at idrettslaget er lett å be om hjelp.

- Jeg vet ikke helt hva jeg går til som vakt, men det er artig at noe skjer på Melhus. Pengene vi får for å stille opp, er et viktig bidrag for drifta av klubben. De bidrar til å holde treningsavgifta nede, sier Kjetil Stubbom (27) fra Trønder-Lyn.

Stubbom bor i byen, og skal selv på Åge-konsert kvelden etter. Han regner med at det blir en livlig fest i Melhus.

1400 billetter

Per Evjen opplyser at maksimalt antall solgte billetter vil bli 1400. I tillegg vil det være noen som går gratis inn som vakter, vaktselskap, familiemedlemmer av bandet og arrangørene.

Esso Melhus blir avsperret for å hindre fest i festen, og Jan Kåres Bil blir inngjerdet for å unngå hærverk på biler. Dessuten etablerer Melhus Taxi egen drosjeholdeplass ved festområdet. Per Bortens veg blir stengt, mens miljøgata blir holdt åpen.

- Det er et stort arrangement og stort ansvar. Vi er bedre forberedt enn noensinne. Nabovarsel er sendt ut ved at Kristian Lorvik har hengt opp oppslag i oppgangene i leilighetsbyggene, sier Evjen.

I år blir det ikke flere band enn Too Far Gone fordi erfaringa i fjor var at få kom før hovedbandet entret scenen. DJ Charlie som Evjen opplyser er Trøndelags mest populære plateprater, lader opp til feststemning i starten.

Gauldalsrock er altså arrangør, og har flere planer enn sommerfest i Melhus sentrum. Tidligere i år arrangerte de konsert med Cecilie Eide i Ler putballpark, og Evjen legger ikke skjul på at det ga noen tusen i underskudd. Håpet nå er at sommerfesten veier opp for det tapet. Evjen forteller at Gauldalsrock har noe stort på gang senere som vil bli en snakkis, men at de vil vente med å si hva dette er.

Onsdag kveld hadde Evjen og Lorvik invitert representanter for de idrettslagene som skal hjelpe til, og sammen med vaktselskapet gikk de gjennom oppgavene til dem som er innleid.

18-årsgrense

Arrangørene har bestemt seg for å ha 18 års aldersgrense, og vaktene har fått beskjed om å være strenge på legitimasjonsplikt. Festen starter klokka 21, og bandet skal slutte å spille klokka 01. Baren blir også stengte da, opplyser Evjen.

- Det er lett at vi får skylda selv når vi ikke har skyld. I fjor fikk vi skylda for to hageputer som forsvant langt unna festen.

Daglig leder Per Magne Tronvoll fra PCM understreket for idrettslagene som skal hjelpe til, at fulle folk ikke skal få kjøpe alkohol og at det ikke er tillatt med medbrakt på festområdet.

Kjempevær

Været føler arrangørene er på deres side.

- Natt til lørdag kan vi kanskje få tropenatt, sier Evjen som kikker forhåpningsfullt på værkartet.

Værprognosene er strålende bokstavelig talt med sol og temperatur over 20 grader.

Kartet viser vaktplanen for festområdet.
Per Evjen og Kristian Lorvik driver firmaet Gauldalsrock.
Kjetil Stubbom fra Trønder-Lyn studerer vaktplanen han har fått utdelt.