- Det er forferdelig det som nå skjer i Gaza og Israel. Det er et sted i verden som mange har et sterkt forhold til. Vi er ikke opptatt av skyldfordeling i konflikten, vi ønsker bare å støtte det humanitære arbeidet Redd Barna gjør, sier han. Vil vise medfølelseDet er kirkekontoret i Midtre Gauldal som står som arrangør, forteller Kjøsen. tirsdag klokken 18:00 åpnes kirkedørene for en støttekonsert hvor inntektene går uavkortet til Redd Barna sitt arbeid i Gaza og Israel.

– I Gaza har det gått mest utover de som har minst med konflikten å gjøre, nemlig barna. Så vi ønsker å hjelpe barna på et vis, vise at vi bryr oss. Å samle sammen folk til en konsert er en fin måte å gjøre det på. Vi kommer ikke til å ta inngangspenger, men det er mulighet for å gi et bidrag ved utgangen. Der vil det være bøsser som tar imot bidrag til Redd Barna, sier han.En rekke artisterKjøsen forteller at konserten er under planlegging, men mye skal være klart allerede.

– Det kommer til å bli en bra konsert, og vi regner med å holde på i en og en halv time. Vi har snakket med en del som ønsker å stille opp med musikalske innslag. Blant dem er Tore Johansen, Ivar Gafseth, Stine Marie Langstrand, Øystein Løvli, Ingrid Storlimo, og sangkoret Samhald fra Soknedal. I tillegg vil et husband bidra musikalsk, sier Kjøsen.

I løpet av konserten skal også prest Oddbjørn Stjern få komme til orde.

– Han kommer til å holde en tale om barns skjebne og opplevelser i Gaza-konflikten, sier han.KirkemusikerKjøsen forteller at responsen fra folk som har lyst til å stille opp har vært overveldende.

– Det er mange som har lyst til å være med, men vi kan snart ikke ta inn flere. Velviljen blant folk er stor, og det er kjempeartig at de har lyst til å stille opp, forteller han.

Han håper at publikum velger å ta turen innom tirsdag.

– Jeg håper det blir fullt her, men slikt kan man aldri vite, sier han.

Ronny Kjøsen er vikarorganist i Midtre Gauldal kommune, men han liker å kalle seg selv kirkemusiker.

– Jeg er ikke utdannet organist. Orgel er bare en liten del av det jeg gjør i kirken, jeg spiller også trekkspill, piano, gitar og litt forskjellig. Kirkemusikken i dag er mye mer enn orgel, sier han.