Coop forsøker å få sitt oppkjøp av Ica Norge godkjent av Konkurransetilsynet, og har foreslått å selge 103 butikker. Dette skal sikre at Coop ikke får for sterkt markedsposisjon. Coop står spesielt sterkt i Trøndelag, og 18 butikker i Trøndelag er på salgslista. Det skriver Adressa.no.

Ti til salgs i Sør-Trøndelag

Butikkene i Sør-Trøndelag som er på lagslista er Melhus, Børsa, Ålen, Berkåk, Heimdal, Valentinlyst, Bjugn, Brekstad, Rissa og Osen.

I Nord-Trøndelag foreslår Coop å selge butikker i Verdalsøra, Verrastranda, Straumen på Inderøy, Jøa på Fosnes, Beitstad i Steinkjer, Kolvereid og Naustbukta i Nærøy og Rørvik i Vikna.

Det er Adressa.no som har fått tak i Coops salgsliste via Konkurransetilsynet.

Norgesgruppen vil kjøpe

Coop har inngått en opsjonsavtale med Norgesgruppen om å kjøpe butikker Coop ikke får overta. Norgesgruppen, som er Norges største dagligvarekjede med blant andre kjedene Meny, Kiwi, Spar og Joker, står langt sterkere i andre deler av landet enn i Trøndelag. Dermed får de trolig overta en større andel av Ica-butikkene her enn i andre deler av landet. Også Rema er interessert i å overta Ica Norge-butikker som Coop må kvitte seg med.