Kåre Lilleberg fra Hølonda er opprørt over hvordan drikkevannet hans behandles.

- Det ser ut som at det koker der, sier Lilleberg.

Se Kåre Lillebergs filmopptak fra Benna

Han har privat vanninntak fra innsjøen Benna, og ledninga ligger på fire meters dyp. Metrovann-prosjektet har fått dispensasjon til å bygge ei fylling, og anleggsarbeidet har ifølge Lilleberg ført til at drikkevannet hans ser alt annet enn appetittlig ut.

- Da de startet med anleggsarbeidet, stilte jeg meg under gravemaskina, forteller Lilleberg.

Lilleberg bygde huset ikke langt unna Benna, i 1978. I alle år har drikkevannet ifølge Lilleberg, vært uten problemer. For noen år siden brukten han tusenvis av kroner på å få bedre vannanlegg.

- Benna blir ikke brukbar etterpå. Dette mener de at jeg skal drikke, sier Lilleberg opprørt.

Lilleberg har vært i kontakt med Metrovann-prosjektet, og de ga ham en vanntank mens han er frakoblet Benna. Om en måned skal han kobles på igjen, og han mener vannet er udrikkelig. Lilleberg sier at han ikke har sett at noen har tatt vannprøve av det vannet han drakk før anleggsarbeidet startet.

Prosjektleder Halvard Kierulf i Metrovann sier at Lilleberg har fått vann fra Jonsvatnet i vanntanken.

- De vannprøvene vi har tatt, viser at Lilleberg ikke har hatt det beste vannet. Derfor har vi tilbudt ham en vanntank. Han har mulighet til å koble seg på det offentlige vannettet, men han er ikke villig til å betale for det. De andre må betale for å bli tilkoblet, sier Kierulf.

Foto: Asbjørn Losen