Sør-Trøndelag bondelags forslag om å legge ny E6 fra Skjerdingstad-Håggåtunnelen i tunnel i Vassfjellet, blir ikke lagt ut på høring. Ap, KrF og Frp bestemte seg for at tunnelforslaget er lite realistisk, og de ville derfor ikke ha det ut på høring. H og Sp ville ha alle tre alternativene ut på høring selv om ordfører Jorid Jagtøyen (Sp) er klar på at hun mener fjellalternativet er urealistisk.

Melhus formannskap bestemte i dag hvilke veilinjer som skal ut på den seks uker lange høringa. Da ble det altså vedtatt med 7-4 at østalternativet (Statens vegvesens forslag) og vestalternativet (vest for Gaula) skal ut på høring. Bondelagsalternativet ble altså stemt vekk.

- I forrige runde arbeidet vi for tunnel i Vassfjellet, og det viste seg å være nyttesløst da. Det er bortkastet å jobbe for noe som er nyttesløst, sier Joralf Rindli (Frp).

Rindli og den andre Frp-representanten støttet ikke H og Sp som de samarbeider med.

- I dette tilfellet var vi enige om å stå fritt, og det var avklart på gruppemøtet, sier Rindli.

Ketil Reitan (Sp) har hele tida kjempet for Vassfjell-tunnelen. Han møtte som vararepresentant i formannskapsmøtet.

- Jeg var ikke uforberedt på at dette ikke blir lagt ut på høring, og jeg har hørt signalene fra Frp. Vi må bare stå på, sier Reitan.

Reitan gir ikke opp håpet om at fjellalternativet likevel har en sjanse, og han legger ikke skjul på at han vil kjempe til kommunestyret avgjør den endelige veilinja. Det skal skje i juni. Byggestart for ny E6 kan tidligst skje i 2018.