Mandag var det hektisk aktivitet i Melhus kirke. Det siste lasset med orgelpiper kom fra sveitsiske Orgelbau Kuhn, og en dugnadsgjeng stilte opp sammen med kirkeansatte for å få båret pipene inn i kirka.

Maling

Fasaden på nyorgelet begynner å ta form, og Thanh Nguyen fra Bergsmyr malerservice har malt fasaden. Sammen med Karen Jeremiassen fra samme firma, maler Nguyen kirkebenker. Melhus menighetsråd har vedtatt å sette inn de gamle kirkebenkene i den nedre delen av kirkerommet, og disse blir nå malt i grått og bondeblått. Hvilken rødfarge som skal benyttes, er ikke helt utprøvd ennå, forteller Jeremiassen.

– Det er veldig trivelig å få male kirkebenkene, sier Nguyen som selv er buddhist.

Kollegaen Jeremiassen beskriver seg ikke som en trofast kirkegjenger, men forteller at hun er glad for å kunne bidra til endringa av kirkas interiør.

– Det er kjempeartig å få annet arbeid enn det vi ellers gjør, og jeg elsker prikkelarbeid. Ellers jobber vi med gipsarbeid, sier Jeremiassen.

Snart ferdig

17. mai skal orgelet ifølge planen være spillbart, og i pinsa blir det innvielse av orgelet. Menighetens egenandel er på plass etter at Ivar Gafseth sørget for at de siste kronene kom i hus.

Kirkelig ansatte og dugnadsgjeng bar sammen med ansatte fra Orgelbau Kuhn, inn orgelpipene der siste lasset kom mandag. Foran lastebilen står kirkeverge Kurt Rylandsholm, kirketjener Leif Idar Skei, organist Randi Vik, kantor Christine Goedecke samt dugnadsgjengen med Torbjørn Tranmæl, Ole Kassem, John Eidsmo, Oddvar Horg, Harald Danielsen, Erik Tofte, Jan Horg og Ola Kvernberg. Foto: Gunn Heidi Nakrem
Kantor Christine Goedecke og organist Randi Vik bærer en av orgelpipene inn i kirka.
Foto: Orgelpipene er på full fart inn gjennom kirkeportalen. Bakerst John Eidsmo.