Midtre Gauldal kommune oppfordrer allerede nå innbyggerne til å søke om midler til lokale sikkerhetstiltak for neste år. Søknadsfristen er satt til 22. september.

Tryggere nærmiljø

Ordningen er et ledd i fylkeskommunens ansvar for å fremme trafikksikkerheten i fylket, og er ment å motivere lag og organisasjoner til å ta et ansvar for lokale trafikksikkerhetstiltak.

– Det kan gis midler til alt fra informasjonskampanjer, møter og arrangementer til små og lite kostnadskrevende utbygginger og forbedringer, opplyser Per Ingar Almås i eiendom- og kommunalteknikk-enheten i Midtre Gauldal kommune.

– Her i kommunen er det aller mest vanlig med fysiske tiltak, så ser du at noe kunne ha blitt gjort for å gjøre ditt nærmiljø tryggere, er det bare å søke om å få gjøre noe med det. Kostnadene må derimot ikke overskride 60.000 kroner.

Fartsdumper og klar sikt

Et eksempel på hva som kan komme ut av dette lokale engasjementet, er reduseringen fra 50- til 30-sone forbi Singsås skole. Der vedtok formannskapet tidligere i år å innføre ny fartsgrense etter at tre fartsdumper kom på plass som et fartsdempende tiltak etter innspill fra FAU.

– Innføring av fartsdumper og rydding av kryss for bedre sikt er typiske ting du kan søke om å få gjennomført til neste år gjennom denne ordningen, sier Almås, som presiserer at dette ligger i fylkeskommunens hender, men at Midtre Gauldal kommune er behjelpelig med kunngjøring og bistand.

Grundig forarbeid påkrevd

Søknaden skal sendes til Trafikksikkerhetsutvalget i Sør-Trøndelag, Statens Vegvesen Region Midt.

– Ellers er det bare å ta kontakt med Servicetorget i kommunen for å få de nødvendige skjemaene og retningslinjene, opplyser Almås.

– Det må derimot gjøres et grundig forarbeid. Søkerne må være flinke til å beregne kostandene, legge ved kart og forklare hvem som står som ansvarlig for prosjektet.