Fra en søknadsbunke på 364 kandidater kapret Veronika en av 23 sommerjobber i prosjektet «LocalHawk» i Kongsberg Defence Systems.

Helikopter- og flyhybrid

LocalHawk er et tverrfaglig studentprosjekt med 23 ingeniørstudenter som i løpet av sju uker skal designe, bygge og teste en prototype på et ubemannet modellfly. Det langsiktige målet er ifølge studentveileder Gudrun Straand et fartøy som skal identifisere, følge og filme biler under et billøp.

Fartøyet skal være en hybrid mellom fly og helikopter – et fly med tiltbare propeller på vingene for å kunne ta av og lette vertikalt, og for å kunne stå stille i lufta og filme.

– Svært dyktig student

Veronika studerer programmering og nettverk ved Institutt for informatikk ved Universitetet i Oslo, og programmerer flyets bakkestasjon.

Dette et reelt utviklingsprosjekt. Foruten prosjektleder og systemarkitekter samarbeider studentene på tvers av flere fagområder som mekanikk, navigasjon, software og bildebehandling.

Ettertraktede sommerjobber

Totalt har Kongsberg-gruppen inne 150 sommerstudenter i år, plukket ut fra en bunke på 1350 søknader. Det er ny rekord i både antall studenter og søknader for teknologikonsernet.

Studenter under en tidligere testflyvning. Foto: LocalHawk/Gudrun Straand