Hvert år er det mange skattebetalere som fører opp kreative forslag til fradrag. Skattedirektør Hans Christian Holte mener det er lett å finne ut hvilke fradrag du har krav på og oppfordrer alle til å sjekke selvangivelsen i påsken.

− Det kan være en god investering å legge bort krimmen i noen minutter og surfe litt på nettet, oppforderer skattedirektøren. Han forteller at Skatteetaten.no er åpent hele påsken. Der finner du fradragsveileder, kalkulator for reisedfradrag mellom hjem og arbeid og filmer som forteller deg hvordan du gjør endringer i selvangivelsen elektronisk.

Kreative fradragDet er mangt folk krever fradrag for. De vanligste er fradrag for dåp, bryllup, skilsmisse, oppussing og NRK-lisens. Blant de mer spesielle forsøkene på å betale mindre skatt er reise til Dubai fordi familien led av D-vitamin-mangel og medlemskontingenten til Liverpool-supporter klubb.

Skattedirektøren setter stor på at nordmenn er kreative, men mener at det er lett å finne ut hvilke fradrag som finnes, hvordan du krever dem og hvordan det fylles ut selvangivelsen.

Her skattedirektørens oppskrift på god skattegli:

- Begynn med fradragsveilederen. Så slipper du å kjøre slalåm mellom postene:  Du får fradrag for kostnader til reiser mellom hjem og fast arbeid som overstiger 13.950 kroner (2013-satser). Sjekk reisefradragskalkulatoren på http://skatteetaten.no/fradrag  - Synes du det er vanskelig å endre på eller legge til poster i selvangivelsen. Skatteetaten har laget filmer som hjelper deg: http://skatteetaten.no/no/Person/Selvangivelse/Rettledninger/

Kilde: Skatteetaten