Mens andre drar på påskefjellet, eller sitter i solveggen utenfor sitt eget hus med kaffekoppen i hånda, må andre holde hjulene i gang.

Og hverken egg, kyllinger eller ansatte på Hugaas rugeri kan ta påskeferie hele uken, for der klekkes det akkurat like mange gule nøster nå som ellers.

- Vi er sju ansatte her til vanlig, og i dag er det to av oss som er her. Men i tillegg har vi innleid mannskap, så til sammen er vi åtte på arbeid i dag, forteller Mads Bonesvoll til Trønderbladet på langfredag.

Denne dagen har de blant annet flyttet egg fra rugemaskinene over til klekkemaskinene, og de eggene som ikke er befruktet, blir i samme slengen sortert ut ved gjennomlysing.

Det klekkes i hovedsak kyllinger her på mandager og torsdager, og skjærtorsdag var det 240.000 små krek som forlot egget og rugeriet, og fikk nye hjem i kyllingfjøs rundt omkring.

Neste klekking er andre påskedag, og da runder rugeriet seks millioner klekte egg hittil i år.

- Vi kan tippe over tjue millioner totalt i 2014, forteller Bonesvoll.

Antall klekte kyllinger har økt de siste årene, men ikke fordi de har tatt inn flere egg.

- Vi prøver hele tiden å forbedre klekkeprosenten, og den er økt med fire prosentpoeng i år, i forhold til i fjor.

Dette skyldes blant annet klimaforbedringer, kan han fortelle.

Bonesvoll hadde påskeferie på mandag og tirsdag denne uken, og har jobbet resten av uken. Et lite avbrekk blir det med helg, men det er ikke sikkert han skal bruke de dagene på å lage påskekyllinger.

- Det er stas med påskekyllinger, men kanskje ikke like stas for oss som jobber med det hele tiden, humrer han.

TIDLIG PÅSKEFERIE: Mads Bonesvoll ved Hugaas rugeri i Soknedal tok påskeferie tidlig denne uka. Røddagene har han jobbet som vanlig.