Roger Skoglund fra Varmbu i Melhus er sikker på at det var en ulv han så, i Vassfjellet mandag ettermiddag.

I 14.30-tida var han på tur med hunden, en portugisisk vannhund, da han kom gående mot Gravråksmyra. Tidligere på dagen hadde han gått opp på Vassfjellet fra Kvål.

- Det var mye vind, og jeg gikk for å se etter elg. Plutselig så jeg at det kom et dyr på skrå over myra, sier Skoglund.

Han rakk ikke å ta bilde av dyret han mener må ha vært en ulv. Dyret var stort og grått, og sprang avgårde da det trolig fikk ferten av Skoglund og hunden.

- Hunden ble helt vill. Heldigvis hadde jeg den i bånd. Det er første gang jeg har sett en levende ulv, sier Skoglund.

Bakken er hardfrossen, og Skoglund tviler på at det vil være mulig å finne spor etter dyret.

Skoglund synes det er greit å varsle fra om at det kan være ulv i Vassfjellet slik at hundeeiere er klar over det. Etter at han så ulven, varslet han viltnemda.

- Det er lite folk ute på tur i Vassfjellet fordi det ikke er skiføre der, og det er hardfrosset på marka, forteller Skoglund.

Skoglund takker nei på spørsmålet om å bli fotografert av Trønderbladet. Hans ønske er at folk skal være oppmerksomme på at det kan være ulv på Vassfjellet.

I fjor ble det jaktet på ulv både i Melhus og Midtre Gauldal, og flere sauer ble skadd eller drept av ulv.

Trønderbladet har kontaktet både rovviltkontakt og leder i viltnemnda, og de to hadde foreløpig ikke fått beskjed om observasjonen.