- Noe må vi finne på når det ikke er snø, sier Åse Floa Bang fra Trondheim.

Flott naturopplevelse

Snømangelen har fått mange til å velge skøytegang på lokale vann, og takket være stålisen, er skøyteturene blitt litt av en naturopplevelse. Søndag vrimlet det av små og store som koste seg på innsjøer som Benna på Kvål og Ånøya ved Sagberget.

Ved Benna fungerer anleggsplassen for Metrovann-prosjektet som parkeringsplass, og den er ganske så full da Trønderbladet var innom i 14-tida.

- Vi fant fram hit etter å ha sett på stålisgruppa på Facebook at det går an å gå på skøyter på Benna. Det er første gang vi er her, og det er veldig fint her, sier Bang.

Mye å finne på

På Ånøya er det rett og slett folksomt ved Sagberget. Noen koser seg i ei vik med nistemat, andre spiller ishockey, tar turen utover på skøyter eller spark og en lar seg føre bortover isen med en vindskjerm. Vinden øker på, men folk er godt kledd og ser ut til å nyte opplevelsen uansett.

- Det er kjempeartig at folk bruker isen og naturen. Den er jo gratis, sier Inge Ottar Vuttudal som bor på Sagberget i Buvika.

Isen er så klar at en ser rett ned på bunnen.

- En kan se klart ned på 3-4 meter, og er en heldig kan en se en fisk. Isen utover er kjempefin, sier Vuttudal.

Ånøya på Hølonda-sida er ikke isdekket ettersom den kraftige vinden har revet opp isen.

En guttegjeng fra Trondheim forteller at det er artig å gå på skøyter, og vinden fører dem tilbake på den speilblanke isen. En av dem har sett fisk under isen.

Inge Ottar og Cathrine Vuttudal har kort vei til isen ettersom de bor like ved Ånøya.
Jørgen T. Relling, Dag Arve Forbergskog, Åse Floa Bang og Vegard Forbergskog fra Trondheim har akkurat avsluttet skøyteturen på Benna, og de er godt fornøyd med turen.
Innsjøen Ånøya er ett av stedene med eventyrlig flotte forhold for skøytelek.
Naturen er behjelpelig med ishockeybane og mål.
Isen på Ånøya er så klar at en ser bunnen.
Benna har også gode forhold for dem som vil ta en skøytetur.