Mange har forlatt Gaula uten fangst i år. Resultatet er under halvparten av en ti års gjennomsnitt.

Daglig leder Torstein Rognes ved Gaula natursenter brukeruttrykket skuffende dårlig når han beskriver årets laksefiske. Det slengerfortsatt en og annen storlaks oppe i elva, men sesongen under ett har værtsvak.

– Det var seint innsig, og sesongen fortsatte med lite laks. Vihar flere svake årsklasser i elva nå, men det er ingen grunn til åkrisemaksimere. Vi har hatt slike svingninger før også, sier Torstein Rognes.

Han observerer positive trekk, blant annet at antall smålaks øker, og at sjøørreten ser ut til å vende tilbake i større antall.

I en normalsesong fanges det 30 tonn laks i Gaula. Dette tallet er inkludert gjenutsetting. I år vil total fangst komme på 14 tonn.

I dagens utgave av Trønderbladet er dette tallet angitt til å være 17 tonn. Dette er feil, og Trønderbladet beklager. Det riktige fangstresultatet er 14 tonn. I fjor ble det tatt hele 37 tonn laks i Gaula.

Les mer om fiskesesongen i Trønderbladet i dag.

Les Trønderbladet: Holder fisket i gang

Hvert år den 1. juni starter laksesongen med geværskudd og fyrverkeri. Torstein Rognes sier at avslutninga går mer stille for seg. Noen foretar sine mer private markeringer.

- Hva skal du gjøre i kveld?

- Jeg låser dørene på Gaula natursenter klokka seks, og drar heim for å se fotballkamp, sier Torstein Rognes.