Fellingsleder Kåre Lilleberg opplyser at det ble jaktet med 15 personer i området ved Håen og Samsjøen i går, pluss to spesialtrente hunder. Det ble utstedt fellingstillatelse i går formiddag, og tillatelsen gjelder også i Klæbu og Midtre Gauldal kommuner. I tillegg til jegerne ved Håen og Samsjøen, var det jegere over grensa mot Støren og Singsås.

Jakta pågikk fra cirka klokka 15.00 til midnatt. Det ble funnet ytterligere en sterkt skadet sau, som var tatt på samme måte som den som ble funnet og avlivet i går. (Bildet over).

- Sauen var tatt på samme måte som de andre, og hele snuten var avbitt. Bare tunga hang igjen. Sauen levde, men var i enda dårligere forfatning enn den som ble funnet i går. Den lå stille, men breket da jegeren kom inntil. Sauen ble avlivet på stedet, forteller fellingslederen.

Jakta i går var resultatløs.

- Hundene gjorde ikke markeringer på ulven, og de som posterte så heller ingen ting. Det var rolig i saueflokkene, og lite tydet på ulv i nærheten. Vi gjennomsøkte et stort område, og det er lite trolig at ulven befant seg innenfor der, sjøl om den var mett og lå og sov, sier Kåre Lilleberg.

I ettermiddag starter fellingslaget på igjen. Da blir det postering på setervoller og andre steder der det finnes sau. I stedet forå jakte på dagtid ønsker Lilleberg å bruke ettermiddagen og kvelden på jakt, og antar at ulven ligger stille først på dagen.

- Ulven er et nattdyr, og sover på dagen. Så stille som det er i lufta nå avgir den også lite lukt til omgivelsene, forklarer Lilleberg.

- Hvor store forventninger har dere til dagens jakt?

- Mye tyder på at ulven har forlatt området, men dersom den befinner seg her har vi godt håp, sier Lilleberg.

- Ønsker dere andre folk ute i terrenget?

- På dagtid i dag, når vi ikke jakter er det bra å ha folk som kan observere. Jeg vet mange saueeiere er ute for å drive ettersyn, og det er verdifullt for oss. I kveld når vi jakter er det greit med litt mindre ferdsel, sier Lilleberg.

Det ble også funnet ekskrementer i går. De inneholdt saueull, og vil bli analysert nærmere i dag.

- Vi vet ikke om dette er fra ulv. Det kan like gjerne være fra en rev, som har spist på et sauekadaver. Hvis Arnfinn Tanem mener det kan være ulv, blir det sendt inn en prøve for DNA-analyse, sier Lilleberg.

Han antar at ulven som har vært i Lundadalen er en ung hannulv. Lilleberg tror ulven kan ha vært her ei stund. Natt til lørdag ble det funnet spor utenfor ei hytte i Lundadals-området, som kan tyde på ulv. Det ble også funnet skadet sau i Lundadalen sist onsdag.

Les Trønderbladet: Nå blir det ulvejakt igjen