1. Fyrverkeri på bussen, mest leste sak:

3. januar fortalte vi om guttene som kan vente seg en reaksjon fra politiet etter å ha brukt fyrverkeri på en skolebuss med ungdomsskoleelever i Midtre Gauldal.

Operasjonsleder ved Sør-Trøndelag poliitidistrikt opplyser at to gutter vil bli anmeldt for bruk av fyrverkeri inne på bussen, og at det er opprettet sak. Dette ble mest leste sak på tronderbladet.no i januar 2012.

2. Får rive Vertshuset Høvdingen

I januar fikk vi også vite at Melhus formannskap har enstemmig vedtatt at Vertshuset Høvdingen kan rives om utbyggeren ønsker det. En forespørsel fra de tidligere eierne om å få sette opp et fireetasjes bygg med næring og leiligheter etter at Vertshuset Høvdingen er revet ble godtatt. Politikerne viste til at nabobygget Thoragården blir like høyt.

- Vi er klar over at Vertshuset Høvdingen er et signalbygg, men det er ikke vernet. Derfor skal vi ikke være nostalgiske. Vi skal ikke tvinge noen til å drive ei næring som ikke er innbringende, sa ordfører Jorid Jagtøyen. Dette ble den nest mest leste sak i januar 2012.

3. Bybusser uønsket oppover dalen

Mange ville også lese om busspendler og politiker Gunnar Krogstad som var kritisk til at de nye laventrebusser blir satt opp på de lange pendlerrutene.

- Det er bra med universell utforming, og en som bruker rullestol, trenger ikke å vente på neste buss. For en som pendler langt, får vi en buss med nesten bybusstandard. Det er for dårlig for dem som skal pendle til Hovin, og det er færre sitteplasser på bussen, sa Krogstad.

Dette ble den tredje mest leste sak i årets første måned.

KAN RIVES: I januar sa formannskapet ja til riving av Versthuset Høvdingen. Foto: Gunn Heidi Nakrem
LIKTE IKKE DE GRØNNE: Gunnar Krogstad mente at laventrebussene bare bør brukes på rutene fram til Melhus sentrum, og ikke for reisende som skal videre til for eksempel Hovin der han bor. Foto: Gunn Heidi Nakrem