Det er snart fem år siden Arnt Egil Aune felte bjørnen som herjet i saueflokkene i Singsås.

15 jegere var på sporet etter en stor hannbjørn i november 2007. Jegerne la ned stor innsats, og Arnt Egil Aune hadde brukt rundt 300 timer før han kom på skuddhold i Haltdalen, en kilometer utenfor kommunegrensa til Midtre Gauldal.

Fire av jegerne kom fra det kommunale jaktlaget i Midtre Gauldal. Åtte var fra Holtålen, og tre kom fra Lierne med spesialtrente hunder. At Arnt Egil ble den som skjøt, regner han som en tilfeldighet.

- Jeg var på riktig sted til riktig tid. Fellinga var et resultat av godt lagarbeid, sier han.

Jakta var svært spennende, og ei stund så det ut til at bjørnen kom seg unna. Jakt på bjørn er ofte en kamp mellom et dyr med skarpe sanser og listige jegere.

- Jeg gikk med hund, og tre andre jegere var i nærheten med sine hunder. Vi var på sporet av bjørnen, og etter hvert fikk jeg beskjed om at den kom i retning meg. Til slutt så jeg den mellom noen trær, og etter kort tid fikk jeg bjørnen på skuddhold. Det var et enkelt skudd, og bjørnen døde momentant, forteller Arnt Egil Aune.

Han skjøt bjørnen på ca 80 meters hold. Aune beskriver møtet med bjørnen som en trygg situasjon. Han visste at han hadde reserveskudd i magasinet, og bjørnen oppdaget ikke Arnt Egil før like før skuddet gikk. Mange bjørnejegere forteller om dyr som har trengt både to og tre skudd før de faller i bakken. En såret bjørn er det farligste en jeger kan komme ut for.

LES OGSÅ:

Bjørn skutt i Midtre Gauldal

Skal skyte enda en bjørn

Bjørnespor ved riksveien