Folkeaksjonen ny rovdyrpolitikk venter mange deltakere på bjørnemøtet i kveld. Den kjente bjørneskytteren Hermann Sotkajervi vil holde foredrag om bjørnejakt, og viser film.

Les: Bjørnemøte på Støren.

Det er nylig stiftet lokallag for naturvernforbundet i Gauldalen. Leder Astrid Grendstad kjenner ikke til at det blir noen markering mot bjørnemøtet, men regner med at noen motstandere av bjørnejakt vil delta på møtet.

- Personlig er jeg i mot bjørnejakt. Vi har en liten stamme i Norge, og den er ikke stor nok til å opprettholde en genetisk variasjon. Bjørnen har krav på å leve, og av dyrevernshensyn har sauene krav på å bli passet bedre på, sier Astrid Grendstad.

Rovdyransvarlig Erik Brenna i Naturvernforbundet sier at de ikke har tradisjon for å demonstrere mot slike møter.

- Naturvernforbundet er ikke i mot bjørnejakt som sådan. Stammen må forvaltes på en god måte, men i dag er det for få bjørn i Norge. Et slikt møte som det på Støren er positivt i den forstand at det sprer kunnskap om hvordan man jakter bjørn på en god måte. Her er det tydeligvis også noen som ønsker å dele gode natur- og friluftsopplevelser, sier Erik Brenna i Naturvernforbundet.

Illustrasjonsfoto.