Det kan gå mot en vinter med fôrmangel i Gauldalen. Norsk Landbruksrådgivning Sør-Trøndelag holder på å skaffe oversikt over situasjonen. Rådgiver Marte Yseth oppfordrer bønder til å melde fra innen 1. november.

- Vi vet med sikkerhet at over 600 rundballer forsvant under flommen eller ble ødelagt. Hvis vi regner med tapene som er ukjente for oss og alt fôret med redusert kvalitet kommer vi sikkert opp i et antall på over ett tusen, sier Marte Yseth.

- Hvor kritisk er situasjonen?

- Jeg vil ikke bruke ordet krise. Det er litt tidlig å si ennå. Det skulle være gode muligheter for å skaffe gras fra andre, og noen har allerede meldt seg som selgere. Situasjonen er verst for dem som driver økologisk. Der er tapene størst, og mulighetene for tilgjengelig fôr minst, sier Yseth.

På grunn av all nedbøren seinere i høst står fortsatt mye gras uhøstet. Dette forverrer situasjonen. Samtidig var første-

slåtten bra i år, og mange berger greit på grunn av det.

- Hvor langt må dere for å få tilgang på nok fôr?

- Vi satser først og fremst på Gauldalen, men undersøker mulighetene helt til Meldal og Rissa. Vi har fått tilbud enda lengre i fra, men håper å unngå altfor lang transport, sier Marte Yseth.