Treg saksbehandling i Melhus kommune fører til at Midttømme Trelast på Hovin kan måtte permittere snekkere.

Det fortalte daglig leder daglig leder Roger Skjærvold og Arne Holten, leder av entreprenøravdelinga, da Melhus Arbeiderparti fredag var på bedriftsbesøk.

Unødvendig lang tid

- Når vi sender inn søknad, går det tre uker som er lovfestet tid til vi får et brev. Da står det i brevet at kommunen ikke klarer å holde fristen uten å si når vi får svar. Det skulle ikke være behov for å bruke så lang tid når søknaden gjelder et ferdig regulert felt, og det ikke er snakk om dispensasjon, sa Holten.

Som et eksempel overfor Ap-delegasjonen som besto av Gunnar Krogstad, Svein Hovin og Stig Klomsten, viste han til en byggesøknad bedriften sendte inn 6. juni. 15. juni kom det svar fra kommunen om at de ikke klarer å holde fristen på tre uker.

- Nå får vi kanskje svar 1. september. Det fordyrer prosessen, og vi vet ikke når vi trenger snekkerne. I verste fall må vi permittere snekkerne. Dette må kommunen gjøre noe med. Kommunen burde øremerke noen som jobber med eneboliger, sa Holten.

Forståelse hos politiker

- Utfordringa ligger i om kommunen skal ta toppene når det gjelder søknadsmengde, og om de må oppbemanne. Det er mulig at kommunen burde ansette flere. Utfordringa er å få tak i fagfolk, og det gjelder også i Melhus. Jeg er helt enig i at det tar altfor lang tid, sa ordførerkandidat Gunnar Krogstad.

Krogstad mener at kommunen burde kunne sende tillatelse om midlertidig igangsetting. Han opplyste at noe av forklaringa på lang saksbehandlingstid kan være gjennomtrekk i staben, uro i randsonen til byggesaksavdelinga og nye regler.