Etter et hviledøgn i Trondheim tok den engasjerte forskeren fatt på neste etappe på den lange turen til Paris. Første stopp ble på Melhus.

SE VIDEO I VIDUET OVER!

Kappløpet «Pole to Paris» står mellom to klimaforskere, norske Erlend og britiske Daniel Price, som kjemper med henholdsvis joggesko og sykkel for å komme raskest fram til klimatoppmøtet i Paris i slutten av november.

Knudsen løper fra Tromsø, mens Price sykler fra Brisbane i Australia.

De to initiativtakerne har hver sin doktorgrad i arktisk og antarktisk klima. Målet med turene er å formidle klimakunnskap underveis, og i dag står Øya videregående for tur.

– Der skal jeg holde et skoleforedrag. Den enkleste måten vi kan stake ut en ny framtid på er å sikre evigvarende energikilder, ren luft og en bedre helse, slik vi viser tydelig her. Å løpe til jobb er bedre enn å ta bil, sier han til Trønderbladet.

Moster Knudsen passerte Melhus litt etter klokka 12 etter å ha løpt fra Trondheim på morgenen. Der ventet både lærere og elever fra den private videregående skolen for å jogge de resterende åtte kilometerene til Øya sammen med klimaforskeren.