På oppdrag fra Trønderbladet har Norfakta gjennomført en meningsmåling blant velgerne i Melhus. 500 personer ble spurt om sitt partivalg i uke 35.

På meningsmålinga får Venstre kun 1,5 prosent oppslutning. Ved valget i 2011 fikk partiet 2,8 prosent av stemmene i Melhus. Dermed er partiet nesten halvert. Dersom dette blir valgresultatet vil partiet falle ut av kommunestyret.

– Jeg vil bli veldig overrasket om det blir slik. Jeg så at vi gikk fram under skolevalget på Øya videregående skole, sier ordførerkandidat Jan Frode Hatlen i Melhus Venstre.

Skiftet side

I dagens kommunestyre har Venstre én representant. Midt i perioden skiftet Venstre side, og gikk over til flertallsgruppa. Sp, H og Frp ønsket å trygge flertallet i gruppa, og Venstre forlot opposisjonsgruppa som nå består av Ap, KrF og SV.

Hatlen mener at velgerne burde studere programmet til Venstre og programmet til Miljøpartiet De Grønne før de bestemmer seg for hvilket «grønt» parti de skal stemme på.

– Vi er enige med Miljøpartiet De Grønne om mange temaer, men de har ikke kommet så langt. Miljøpartiet De Grønne sier lite om hvordan de tenker løsning for sykkel som hvordan Melhus skal vokse for å danne grunnlag for bedre kollektivtrafikk. De har fått mye gratis drahjelp av en nasjonal trend, mener Hatlen.

Hatlen forteller at Venstre har fått god respons på sine utspill.

– Jeg tror vi berger plassen i kommunestyret, og at vi øker til to plasser, sier Hatlen.