Styreleder i I.K.Lykke-konsernet og tidligere sjef i Bunnpris, Christian Lykke, er denne uka tilstede i Bunnpris-butikken på Melhus. Sammen med IT-sjef, Øyvin Domaas, bistår de kundene som kommer inn for å få de til å prøve ut scannerne når de handler. Gulroten er at kundene får 10 % på totalsummen de handler for.

- Vi må hele tiden være kreativ, og dette er et tiltak for å prøve å få folk til å komme til butikken. I utgangspunktet er det ikke så veldig mange som bruker scanner når de handler, så da prøver vi å få litt blest rundt det samtidig som vi vil ha flere kunder til å legge handelen til oss, sier Lykke.

Ny butikksjef

Den nye butikksjefen på Bunnpris Melhus, Jon Ola Furuhovde, mener det er oppløftende at Lykke og Domaas er tilstede.

- Det viser hvor mye de bryr seg om hver og en butikk når de tar seg tid til dette, så det er veldig positivt, sier han.

Oppdalingen Furuhovde beegynte i jobben i mai, og sier at det å være butikksjef er en utfordring, men at butikken på Melhus har hatt en god flyt de siste månedene.

Mange butikker å velge i

For konkurransen blant matkjedene er ikke så rent liten i sentrum, med to Rema-butikker, Coop Xtra, Bunnpris og nye Eurospar på Melhustorget. Christian Lykke sier at Bunnpris imidlertid ikke ser så mye på hvordan konkurrentene gjør ting.

- Konkurransen er det ikke så veldig mye vi kan gjøre med, vi må fortsette å gjøre vår butikk og vårt konsept best mulig så er det opp til kunden å velge, avslutter han.