AGURK: Agurkene har bidratt til husholdningen på Nordgardsgjerdet siden i april, men nå begynner det å bli færre av dem.

AGURK: Agurkene har bidratt til husholdningen på Nordgardsgjerdet siden i april, men nå begynner det å bli færre av dem.

Snart er det slutt på agurktiden

Men så kan Eirik og Mary Joy høste sitroner, vindruer og fiken.

På gården Nordgardsgjerdet på Øyåsbakkan på Melhus, kan Eirik Engan og Mary Joy Magallanes skilte med en usedvanlig innholdsrik og spennende «kjøkkenhage».

Her er det trær med sitron, fiken, aprikos, fersken, pærer og moreller, og gjennom taket i veksthuset stikker det ut frodige grener med grønne og blå druer, som etter hvert skal bli til vin.

– Fiken bruker vi blant annet til fiken- og sitronmarmelade, det blir veldig godt! forteller Eirik.

Selvforsynt

Ellers er de selvforsynt med agurk, tomat, og mange ulike typer kål og rotfrukter.

– Agurksesongen går mot slutten nå. Vi har vært selvforsynt med agurk siden midten av april, og så har vi høstet tomat en måneds tid, forteller han videre.

Kun til eget bruk

I hagen står det også aspargesplanter, løk, jordbær og jordskokk. En del av plantene får stå inne i veksthuset, mens noen klarer seg ute, selv på vinteren. De som tåler minst får stå inne i trønderlåna midtvinters.

Grønnsakene og frukten er bare hobby, mens hoveddriften på den økologisk drevne gården er melkekyr og noe korn. Denne driften har sønnen til Eirik nå tatt over, mens han selv jobber på Skjetlein.

Hadde han hatt mer tid, kunne han ha vurdert å dyrke grønnsaker og frukt for salg, forteller Eirik, men akkurat nå er det bare til egen husholdning.

Mer å lese på Trønderbladet:
 
comments powered by Disqus
Leses nå
 
Nyheter

Drapstiltalt kan ha en hjernelidelse

De sakkyndige mener at 27-åringen lider av personlighetsforstyrrelse, og de mener at 27-åringen ikke var psykotisk i januar.

Høstmorgen

Når fotografering er en stor lidenskap, passer det godt å ta en tur til Øysand tidlig en tirsdag morgen.

Høst på Melhus

Nå som høsten er i gang, ble to elever fra Eid Skole sendt ut for å ta noen fine høstbilder. Dette er resultatet.

Utbedrer flomskader i Gaula

I 2011 gikk Gaula nesten opp til Rørosvegen ved Bonesøyen, og påførte vegen skader.