AGURK: Agurkene har bidratt til husholdningen på Nordgardsgjerdet siden i april, men nå begynner det å bli færre av dem.

AGURK: Agurkene har bidratt til husholdningen på Nordgardsgjerdet siden i april, men nå begynner det å bli færre av dem.

Snart er det slutt på agurktiden

Men så kan Eirik og Mary Joy høste sitroner, vindruer og fiken.

På gården Nordgardsgjerdet på Øyåsbakkan på Melhus, kan Eirik Engan og Mary Joy Magallanes skilte med en usedvanlig innholdsrik og spennende «kjøkkenhage».

Her er det trær med sitron, fiken, aprikos, fersken, pærer og moreller, og gjennom taket i veksthuset stikker det ut frodige grener med grønne og blå druer, som etter hvert skal bli til vin.

– Fiken bruker vi blant annet til fiken- og sitronmarmelade, det blir veldig godt! forteller Eirik.

Selvforsynt

Ellers er de selvforsynt med agurk, tomat, og mange ulike typer kål og rotfrukter.

– Agurksesongen går mot slutten nå. Vi har vært selvforsynt med agurk siden midten av april, og så har vi høstet tomat en måneds tid, forteller han videre.

Kun til eget bruk

I hagen står det også aspargesplanter, løk, jordbær og jordskokk. En del av plantene får stå inne i veksthuset, mens noen klarer seg ute, selv på vinteren. De som tåler minst får stå inne i trønderlåna midtvinters.

Grønnsakene og frukten er bare hobby, mens hoveddriften på den økologisk drevne gården er melkekyr og noe korn. Denne driften har sønnen til Eirik nå tatt over, mens han selv jobber på Skjetlein.

Hadde han hatt mer tid, kunne han ha vurdert å dyrke grønnsaker og frukt for salg, forteller Eirik, men akkurat nå er det bare til egen husholdning.

Mer å lese på Trønderbladet:
 
comments powered by Disqus
Leses nå
 
Nyheter

Digre Transport tester ellastebil

80 år er gått siden Digre-familien startet med transportoppdrag. Nå får Digre Transport en av få ellastebiler i Norge.

Trailer mistet last

Rett utenfor Soknedal sentrum.

Melhus vokser aller raskest i hele Trøndelag

Mens det blir færre innbyggere i Midtre Gauldal.

Bygde ut for 15 millioner

Den private ungdomsskolen har nå tre klassetrinn og nybygg.

Meldte om grisekjøring

Mellom Støren og Melhus.