Nærmere halvparten av bilistene i Sør-Trøndelag mener veistandarden der de til daglig kjører er dårlig.

Det viser en undersøkelse gjort av IPSOS MMI for Gjensidige, der 13 prosent av de spurte svarer at veistandarden er «meget dårlig» og 33 prosent mener den er «litt dårlig».

Dårlig vedlikehold

På den andre siden mener til sammen 54 prosent at standarden er «meget god» eller «ganske god».

– Vi har ikke kommunetall i denne undersøkelsen, så vi kan ikke si noe om hvor i fylket misnøyen er størst, men generelt så er inntrykket at misnøyen blir større jo lengre vekk fra hovedfartsårene en kommer. Både når det gjelder utbedringer av veiene, og ikke minst vedlikehold, sier informasjonssjef Pål Rune Eklo i Gjensidige i en pressemelding.

Fonøyd i hovedstaden

Det er også store forskjeller fra fylke til fylke, og det er bilistene i Oslo som er mest fornøyd med veiene sine. Hele 75 prosent av de spurte mener at veistandarden er meget eller ganske god. I Nord-Norge er situasjonen motsatt.

- Undersøkelsen illustrerer veldig ulike behov for veiforbedringer. I Oslo holder de fleste hovedfartsårene høy standard, men bilistene sliter med kø i rushtiden. Andre steder er problemet at veiene er smale, svingete eller dårlig vedlikeholdt, sier Eklo.

Færre dør

Samtidig som misnøyen med veiene er stor, opplever vi en kraftig nedgang i antall drepte og skadde i trafikken de siste årene.

Dette skyldes trolig både nyere og bedre biler, men også at veinettet er oppgradert med moderne motorveier, midtdelere og utbedringer av farlige kryss, skriver Gjensidige i pressemeldingen.