Roger Refseth kjøper opp tomter og bygger leiligheter i hele Midtre Gauldal. De går unna.

– Disse leilighetene gikk kjempefort unna, sier Refseth om de to firemannsboligene på Frøset på Støren.

Tirsdag var det overtakelse på de fire leilighetene i den siste av de to boligene firmaet hans har satt opp. Den første firemannsboligen sto ferdig i november i fjor.

Satser på leiligheter

Firmaet Refseth Bygg as har satset inn mot leilighetsmarkedet i Midtre Gauldal, og har flere prosjekter på gang. De kjøper opp tomter, prosjekterer og setter opp leilighetene.

Det er tydelig at de har truffet et behov. Noe Roger Refseth var trygg på før de satte i gang med satsning på leilighetsmarkedet.

– Disse firemannsboligene har vi for det meste solgt til førstegangskjøpere. Det har ikke vært noe boligtilbud til ungdommer på Støren, flesteparten av ungdommene våre har flyttet til Hovin, sier Refseth.

I tillegg til de to firemannsboligene de nå har solgt på Frøset, har de også tinget på tre nye tomter på Støren. Men å få saken gjennom i kommunen tar tid, påpeker Refseth.

Soknedal og Budal

De startet også nettopp med å grave på ei tomt i Fagerlia boligfelt i Soknedal, hvor de skal sette opp både tomanns- og firemannsboliger. Totalt blir det åtte leiligheter.

– Også der er det brukbar interesse, men der ser vi at det kanskje er mer den eldre generasjonen som vil flytte i leiligheter. Det har jo stått litt stille med leilighetsbygging i Soknedal en stund, forteller Refseth.

I tillegg har firmaet kjøpt ei tomt i Budal, hvor de planlegger å sette opp en seksmannsbolig. Der må de søke dispensasjon fra reguleringsplanen, som har regulert tomta til enebolig. Tomta ligger i det gamle boligfeltet mot Enodd i Budal.

– Vi merker allerede litt interesse for disse, selv om de ikke er lagt ut for salg ennå. Men ryktene går, sier Refseth.