Tirsdag formiddag dukkert Stortingsrepresentant Abid Raja opp på sykkel utenfor rådhuset på Melhus. Med seg på turen hadde han sykkelklubber fra Melhus og Midtre Gauldal. Raja sier han har valgt å sykle Norge på langs for å sette fokus på folkehelsen.

– Jeg sykler fra Lindesnes til Nordkapp for å sette fokus på folkehelse og sykkel. For sykkel er både et transportmiddel som folk bruker til og fra jobb, skole og til butikken. Det er det veldig mange som gjør til daglig, men det er også et treningsapparat. Det er også veldig mange sykkelklubber som har meldt seg på turen og vi har til nå loggført 23 klubber som vi har møtt fra Lindesnes fram til Melhus, og flere skal det bli, sier Raja.

Flest bruker sykkelen for gøy

For selv om sykkel brukes som treningsapparat og framkomstmiddel hos mange, er det å ha det gøy på sykkelen som folk flest forbinder med den.

– Det er enda flere som bruker sykkel for å ha det gøy, og det er der folkehelsa kommer inn, og ikke minst hvor god psykisk balanse man kommer i. Så det å være på tur og ute i naturen er antidepressiva på grønn resept, sier stortingsrepresentanten.

– Får ikke ta av regntøyet

I dag ble det en kort tur fra Orkanger til Trondheim, men Raja ønsket å ta en omvei gjennom Melhus på ferden mot Nordkapp.

– I dag er det en ganske kort tur der vi startet i Orkanger og sykler til Trondheim. Men vi måtte innom Melhus først fordi det er en viktig kommune for Venstre. Så er det hyggelig å få besøke mine egne også her, sier Raja.

Hvordan var turen?

– Det var en lokal regnskur på vei fra Orkanger, men vi hadde med oss bil med tørre klær så vi fikk tatt på oss tørt utstyr. Men da stoppet regnet, så det var typisk. Nå har jeg fått beskjed fra kvinneklubben «Queens of fucking everything» om at jeg ikke får ta av meg regntøyet for det var sikkert det som var grunnen til regnet, sier Raja ironisk.