Sommeren er her og mange unge står uten sommerjobb. Det ønsker de ambisiøse guttene fra brygga i Trondheim å gjøre noe med. De har i samarbeid med den trønderske investoren Chris Rynning kommet opp med appen Mojob. Det er appen for folk som trenger hjelp til prosjekter og småjobber og som kobles med folk som søker penger og erfaring.

Det hele startet med at 20-åringen Tobias Nervik flyttet til Bejing for å jobbe for Rynning. Nervik ble med engang engasjert da han fikk høre om ideen og var med på å utvikle konseptet og ta det med tilbake til Trondheim. I dag har han tittelen daglig leder og har håndplukket sitt eget team som sitter i en brygge i Kjøpmannsgata.

– Da jeg kom til Bejing ble jeg involvert i oppstarten av Mojob. Det var en av Chris sine ideer da jeg kom dit, men jeg fikk delta i utviklingen og tenkte det var en fantastisk mulighet å få ta med konseptet til Trondheim, sier Nervik.

Stort behov

– Vi har alle vært der at vi ikke har hatt jobb når sommeren er der. Det er mange studenter som gjerne kunne trengt seg noen kroner, men som ikke får fast sommerjobb. Da er det greit med et alternativ som gjør det lettere for dem, sier Nervik.

Utfordrende å skaffe jobber

En i teamet er melhusbyggen Håkon Lilleberg. Han er født og oppvokst på Melhus, men fullførte videregående ved KVT. Han sier at den største utfordringen de har er å skaffe nok jobber til appen.

– Det går veldig bra for oss, men den største utfordringen vi har er å skaffe nok jobber til appen. Om flere kjenner til appen vil det være lettere å skaffe flere jobber, sier Lilleberg.

Hjelpe de yngste

Kompisgjengen begynte å jobbe fulltid med Mojob i fjor høst, og i februar ble den lansert. I dag har 40 000 lastet ned appen, som har vært på topplisten til både App Store og Play Store.

– Originalideen da vi jobbet med appen i Beijing var først å bare lansere den i Spania siden det er så stor arbeidsledighet der. Vi skjønte raskt at dette også var en god idé i Norge. Vi vil nå de yngste arbeidstakerne som kanskje ikke har så mye erfaring, de mellom 13 og 20 år. Dette er ikke en app med faste jobber, men kun for småjobber, forklarer Nervik.

Raskt og enkelt

Den daglige lederen mener Mojob revolusjonerer måten man søker jobb på. Det er ikke lenger en fulltidsjobb, men det er enkelt, lett og raskt. Ideen kan ligne litt på småjobber på Finn.no, men Mojob er kun som app.

– Unge mennesker bruker kun mobilen uansett. Så nå kan en ungdom sitte på bussen en fredagsettermiddag og tenke at han skulle hatt noen penger til helga. Så går han inn på appen, mens han ennå er på bussen, og finner seg noen småjobber. Det er veldig raskt og enkelt, sier Nervik.

Guttene har gode tall å vise til og er sikker på at konseptet vil fungere.

– Så langt har 2100 jobber blitt utført gjennom Mojob, og hver jobb som legges ut på appen får i snitt 3,5 søkere. Den første jobben vi la ut var borte i løpet av ti minutter og vi har hatt vaskejobber som har fått mellom 60–70 søkere, sier Nervik.

Brukes mest av jenter

Mojob vokser raskt også i antall ansatte. Kontoret i Trondheim leder nå også team i Oslo og Bergen, og i tillegg har Mojob egne team i flere byer både i Europa og Asia.Ved bruk av sosiale medier og bloggere med mange følgere har Mojob klart å utvide sin kjennskap internasjonalt. Det har gjort til at flere jenter benytter seg av appen enn gutter.

- Det er ingen markant forskjell mellom kjønnene, men vi har en del flere jenter som bruker appen. Det er nok fordi annonsørene våre appellerer mer til jenter enn til gutter, men forskjellene er ikke store, sier Nervik.

Vil vise at de kan tjene penger

Nå har de lagt grunnlaget for appen, men veien videre er lang. Det er viktig å ta steg for steg før man kan erobre verden sier Nervik med et smil. Det blir viktig å vise investorene fremover at man kan tjene penger på jobbsøkerappen.

- Vi har ingen store budsjetter her nå og har fått all hjelp fra investorer. Vi har en del investorer på vei inn, og nå må vi vise dem at vi kan tjene penger på appen. Det har vi stor tro på at vi skal klare, og på lang sikt er vi sikre på å kapre jobbmarkedet. Man må ha store ambisjoner for å lykkes, sier Nervik.

APPEN: Slik ser appen Mojob ut.