– Gaula gikk voldsomt opp i natt, og er ventet å stige enda mer i løpet av dagen. Vi må først og fremst tenke på sikkerheten, ikke minst fordi vi inviterer unger ned til elva, påpeker Fritz Arne Haugen.

Frykter å miste folk

Kvålsdagans festivalgeneral sier det er veldig synd at de ikke får gjennomført den populære laksefiskekonkurransen, som skulle ha startet klokka 15 og bli avsluttet med veiing av fangst og store premier klokka 20. Det var lagt til rette for opplæring, utlån av utstyr til barna og bålkos med gratis servering.

– Vi har jo et eventyrlig fiske for tida, så dette er veldig trist. Men når elva blir såpass stor frykter vi rett og slett å miste folk. Den er veldig kraftig, og kommer du langt nok uti kan du bli tatt av strømmen, sier Haugen.

Voldsomt regn

Nattens nedbør ga et lite forvarsel om hva som kunne komme til å skje. Da det regnet som hardest i to-tre-tida gikk elva opp over en kubikk på en time, ifølge festivalsjefen.

– Nå ser vi at den er langt over 300, og at den er forventet å stige ytterligere. Vi må sikre alle en god og trygg opplevelse, så vi hadde et krisemøte i tolv-ettida i dag der vi bestemte oss for å avlyse, forteller han.

– Vi håper å få satt en ny dato for konkurransen, men det innebærer i så fall en ny runde både med grunneiere og sponsorer. Vi regner med å få en avklaring på dette i løpet av helga.

Leder for Kvålsdagan, Fritz Arne Haugen, sier det er trist å avlyse, men at det er nødvendig. Foto: Petter Fløttum